Pampeliškový med z třtinového cukru

Lenunka Kuchařka: Lenunka

Zavařeniny 0 názorů

Suroviny

250 květů pampelišky
1 citron (pokud možno chemicky neošetřený nebo alespoň dobře omytý)
1 kg třtinového cukru very dark
1 l vody
Recept si zatím oblíbilo 13 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Květy zalijeme vodou (já neproplachuji, jen nechám chvíli rozložené, aby z toho vylezlo vše živé. Přidáme citron nakrájený na kolečka, uvedeme do varu a vaříme 10 minut.

  2. Necháme 24 hodin uležet. Pak přecedíme přes plátýnko, přidáme cukr a vaříme do zhoustnutí asi 1,5 hodiny.

  3. Slijeme do lahviček, pevně zavíčkujeme, otočíme na 5 min víčkem dolů. Pak otočíme zpět a necháme vychladnout.

Poznámka

Tahle varianta je sice trošku dražší, třtinový cukr je poněkud nákladnější, zato ale medík získá výbornou chuť a vůni, krásnou tmavou barvu a hlavně spoustu hodnotných látek obsažených v melase, která je součástí třtinového cukru.

Z uvedeného množství mám 5 skleniček.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 63 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Pampeliškový med z třtinového cukru

K receptu nejsou žádné komentáře.

Tématické fráze: pampeliškový ned pampeliškovy med z pampeliškový med s třtinovým cukrem pampelskovy med z trtinoveho cukru recept ned z cukru barva třtinového cukru pampeliškový květ a cukru pampelišky ned pampeliskovy med s tritovym cukrem pampeliskovy med s tritovymcukrem pampeliskovy med tmavsi barva recept na pampeliškový med pampeliškové květy v cukru pampeliškový med s malasou pampeliskovy med s melasou bezinkový med třtinový cukr med z třtinového cukru med bez pridani cukru med z trtinoveho cukru recept cukr z