Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Kromě pečených plněných košíčků, určených k přímé konzumaci, známe košíčky, které slouží pouze na pečení, tvarování, servírování nebo dopravu cukroví. Některé z nich jsou opakovaně použitelné, jiné se po jídle vyhazují.

Barevné košíčky jsou levným, krásným obalem nejen pro čokoládu a pralinky, ale také pro muffiny a cupcaky. Dávají hezký tvar nepečenému i pečenému cukroví a zajišťují hygienickou manipulaci s jídlem. Poradíme vám, jak košíčky používat.

Nejedlé košíčky k naplnění

Krémy a hmoty plníme do obalů, které po konzumaci vyhodíme:

  • Papírové košíčky jsou ideální - cukroví se z nich lehce vyloupne. Používáme malé košíčky na vkládání pralinek. Ty se působením vlhkosti trochu rozevřou, proto je vložíme do kovových nebo plastových formiček, aby si udržely po zatuhnutí tvar.
  • Silikonové košíčky mají větší velikost, ale na cukroví použijeme formičky na pralinky, které jsou malé. Do prohlubní natlačíme hmotu, kterou po zatuhnutí přeléváme čokoládou nebo cukrovou polevou a zdobíme.
  • Kovové košíčky jsou určené jen k plnění ořechovými a čokoládovými nádivkami a slouží spíše jako tvarovací formička. Před podáváním musíme košíčky z formiček vyjmout a zdobíme - třeba čokoládou nebo oříšky.
  • Alobalové košíčky jsou svou velikostí a hezkými barvami z vnější strany vhodné na přípravu litého čokoládového cukroví nebo ledové čokolády, jelikož dobře drží tvar. Pro své malé rozměry nejsou určené k pečení.

Barevné košíčky různých velikostí jsou důležitou součástí sladkého pečení - díky nim vyrobíme spoustu dobrůtek bez složitého tvarování a krájení. Pralinky v papírových košíčcích jsou krásným jedlým dárkem.

Komentáře

Přidat komentář

Přidat komentář

Další tipy a triky

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více