Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Jak zdobit pomocí ředkviček. Z jednoduchých tvarů, zvířátek a květů budou mít radost i děti
Zdroj: Pixabay

Ať už připravujeme obložený chléb, talíř nebo mísu, potřebujeme k doplnění barev něco výrazného. Můžeme použít rajčata, kapii nebo ředkvičky. Z červenobílých ředkviček navíc velmi snadno vykrájíme drobné dekorace a ozdoby.

Ředkvičky v jarním jídelníčku

Oblíbená jarní zelenina je nejlepší čerstvá. Plátky ředkviček pěkně ozdobí namazaný chléb a nahrubo nastrouhané ředkvičky jsou skvělé do pomazánek a salátůPřebytek ředkviček zpracujeme do vařených pokrmů nebo sterilujeme. Bulvičky před použitím vždy dobře očistíme a zbavíme kořínků.

Jak zdobit ředkvičkami

Na práci nám stačí menší ostrý nůž, ale může se nám hodit i kuchyňská škrabka. K vykrajování pěkných tvarů nepotřebujeme zvládat žádnou složitou techniku. Z ředkviček snadno vytvoříme myšky, berušky a jednoduché houby (muchomůrky). Očka zvířátek vyznačíme kořením (hřebíček).

Zdobení ve studené kuchyni

Při vykrajování květů využíváme působivé střídání červené a bílé barvy. Některé části pouze nakrojíme, ale nedořízneme, čímž získají vzhled pootevřených plátků a poupátek. Nejrůznější abstraktní květy vytvoříme podle návodů z našeho receptáře. Květy a další tvary využijeme jako součást svátečního pohoštění.

Kromě ředkviček ke zdobení využijeme čerstvé okurky, pórek, rajčata, uvařená vajíčka a sýry. K dozdobení se hodí zelené natě. S tvořením nám mohou pomoci i děti, které se nejspíš rády postarají o nepovedené kousky.

Komentáře

Přidat komentář

Přidat komentář

Další tipy a triky