Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Bedýnky s druhojakostní zeleninou a ovocem se stávají stále oblíbenějšími. Pokud je zvládneme rychle spotřebovat, vyplatí se
Zdroj: Pixabay

V některých supermarketech se v poslední době objevují bedýnky s ovocem a zeleninou, které už nelze považovat za pěkné a čerstvé. Stojí jen pár korun a obsah musíme rychle spotřebovat, přesto se jedná o dobrý nápad, který mnozí ocení.

Často se stane, že za pár korun získáme stále ještě kvalitní suroviny k vaření nebo pečení. Papriky nebo rajčata využijeme do teplých zeleninových příloh nebo pod maso. Stejně tak se hodí cukety nebo lilek.

Zeleninové polévky nebo chutné pomazánky

Z několika brambor, mrkví nebo celeru, z polámaného chřestu, olámaných nebo prasklých ředkviček, mírně zažloutlé brokolice nebo unaveného špenátu po přebrání získáme dobrou surovinu na krémovou polévku nebo alespoň kvalitní zeleninový vývar. Avokádo po vydlabání pokapeme citronovou šťávou a tím získáme výbornou surovinu na pomazánku. Také nastrouhaná kořenová zelenina může posloužit jako základ chutné pomazánky. Stačí ji smíchat s tvarohem nebo žervé, přidat nasekanou cibuli a už můžeme hodovat.

Moučníky, dezerty či poháry

Ovoce využijeme do moučníků, dezertů nebo pohárů. Například Banana bread chutná nejlépe z přezrálých banánů. Jablka nebo hrušky můžeme upéct nebo rozdusit se skořicí. V pohárech s trochou jogurtu nebo zakysané smetany si na nich pochutnají děti i dospělí.

Vždy lze něco vymyslet, stačí jen chtít. Jako inspirace a nápadník slouží naše bohatá databáze. Příkladem je vydatná zeleninová polévka s červenou čočkou - postupem její přípravy nás provede názorné video:

 

Komentáře

Přidat komentář

Přidat komentář

Další tipy a triky

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více