Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Ředkvičky se řadí mezi zeleninu, která se na jaře po dlouhých zimních měsících vytahuje z půdy mezi prvními. Štiplavá chuť malých bílo-červených bulviček krásně doplní chutné pomazánky, různorodé saláty, ale i hlavní chody.

Nejčastěji se ředkvičky konzumují zasyrova. To je ale trochu škoda, jelikož i tepelně upravené ředkvičky jsou lahodné. O tom se můžete přesvědčit v následujícím výběru 16 receptů, kde najdete ředkvičky možná i tak, jak by vás vůbec nenapadlo je připravit.

1/16

    2 z 16

    Sekaná s ředkvičkami

    Sekaná s ředkvičkami

    Ředkvičky si s červenými paprikami budou rozumět i v tomto receptu na domácí sekanou. Z ředkviček, cibule, vejce a koření se připraví smaženice, která se rozprostře na plát mletého masa. Přidají se do ní papriky, zamotá se do rolády, která se potře směsí z piva a hořčice, a vše se dá do trouby.

    4 z 16

    Tortillový koláč s vejci a ředkvičkami

    Tortillový koláč s vejci a ředkvičkami

    Tortillový koláč poslouží jako rychlá a snadná večeře, ale i jako slané pohoštění pro návštěvu. Vejce rozšlehané s kořením, strouhaný sýr, tortillové placky, nakrájené ředkvičky a cibule postupně vrstvěte do dortové formy. Dejte zapéct a vychutnávejte jak teplé, tak i studené.

    6 z 16

    Smaženice z ředkviček Dominika Nováka

    Smaženice z ředkviček Dominika Nováka

    Pod pojmem smaženice si asi většina z nás představí pořádnou dávku smažených vajec s houbami. Když si však zadáte do vyhledávače slovo smaženice, možná vás překvapí, kolik různých variant na vás "vyskočí". My vám představujeme tu se štiplavými ředkvičkami, jejichž chuť s vejci úžasně ladí.

    7 z 16

    Ředkvičky na smetaně

    Ředkvičky na smetaně

    Podle tohoto receptu ředkvičky nejprve krátce orestujte spolu se šalotkou. Následně je zalijte vývarem a nechte chvíli vařit. Poté už přidejte jenom smetanu smíchanou s moukou a nechte provařit. Pokud máte rádi ostré, přidejte si i chilli omáčku. Ředkvičky na smetaně nejlépe chutnají s novými bramborami.

    9 z 16

    Dušené ředkvičky s tvarůžky

    Dušené ředkvičky s tvarůžky

    Opravdoví gurmáni u tohoto receptu jistě zbystří. Ředkvičky s cibulí, česnekem a jarní cibulkou se totiž dusí na pivě, a následně se do nich přimíchávají aromatické olomoucké tvarůžky. Chutnat budou jak klasické, tak i ty ochucené. Pořádný říz bude mít, když použijete ty s chilli.

    10 z 16

    Grilované ředkvičky s jarní cibulkou

    Grilované ředkvičky s jarní cibulkou

    Grilovaná zelenina nesmí chybět na žádné letní grilovačce. Dejte sbohem klasické cuketě, lilku či paprikám, a ugrilujte si právě ředkvičky. Nejprve je ale potřete olejem, posolte, popepřete a nechte chvíli odležet. Servírujte posypané čerstvou pažitkou a bazalkou.

    11 z 16

    Smažené ředkvičky

    Smažené ředkvičky

    Ředkvičky budou také chutnat osmažené spolu s cibulí. Jenom tak, ochucené česnekem, solí a pepřem. S chlebem vystačí na, sice ne příliš zdravou, ale zato chutnou večeři za pár korun. Podávat je však můžete k masu či bramborám, stejně tak lze podle chuti obměnit koření.

    12 z 16

    Naložené ředkvičky

    Naložené ředkvičky

    Naložené ředkvičky jsou báječnou pochoutkou, kterou si vychutnáte jen tak, můžete je ale přidat i do burgeru, a pozvednout ho tím na vyšší úroveň. Připravíte je jednoduše, pouze se zalijí svařeným nálevem z octa, vody, cukru, sójové omáčky a čerstvého nastrouhaného zázvoru.

    14 z 16

    Ředkvičková pomazánka se špenátem

    Ředkvičková pomazánka se špenátem

    Ani oblíbená ředkvičková pomazánka nesmí ve výběru chybět. Zejména v jarních měsících do ní přidejte čerstvý baby špenát. Ten pomazánku krásně obarví do zelena, a obohatí ji o mnoho cenných vitamínů a minerálů. Chuť jí pak dodá také prolisovaný česnek.

    15 z 16

    Myšky z ředkvičky

    Myšky z ředkvičky

    Pro kontrast jasné červené a bílé barvy ředkviček skvěle využijete při přípravách studené kuchyně. Na plátky nakrájené ozdobí jednohubky i chlebíčky, s vykrajováním různých tvarů si však můžete vyhrát, a připravit například roztomilé myšky pro nejmenší strávníky.

    16 z 16

    Kozí sýr s ředkvičkami

    Kozí sýr s ředkvičkami

    Na obložené míse budou efektně vypadat i ředkvičky rozkrojené na dvě části promazané kozím sýrem. Pro dokonalou chuť sýr smíchejte s nakrájenou pažitkou, petrželovou natí, olivovým olejem a česnekem. Můžete přidat i vaše oblíbené koření.

1/16

Komentáře

Další tipy a triky

Naposledy jste si prohlédli