Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Řezy se zakysanou smetanou v sobě často spojují nadýchaný piškotový korpus, jemnou smetanovou náplň a často i osvěžující ovoce. Ovocné želé dělá z řezů naprosto luxusní záležitost a čokoládová ozdoba chuť ještě podtrhne, výsledek pak může směle konkurovat dobrotám z oblíbených cukráren.

Zakysaná smetana se postará o lahodnou a osvěžující chuť, ovoce řezům dodá barevnost a jedinečnost. Jednotlivé vrstvy s odlišnými barvami vytváří zajímavé a atraktivní efekty. Zapojte svou fantazii a inspirujte se naším výběrem báječných řezů, které nadchnou vaši rodinu, potěší návštěvu a přinesou do vašich setkání příjemnou atmosféru.

1/15

    1 z 15

    Lotus řez s banánem

    Lotus řez s banánem

    Lotusky jsou báječné karamelové sušenky, které chutnají jen tak na mlsání, ale zároveň jsou báječné do nejrůznějších nepečených moučníků. Vyzkoušejte je třeba v kombinaci s banánem, tvarohem a zakysanou smetanou. Lotuskové řezy chutnají luxusně a přitom jsou jednoduché na přípravu.

    2 z 15

    Řezy s meruňkami

    Řezy s meruňkami

    Meruňkové řezy jsou na přípravu náročnější. Těsto rozdělte na dvě části, do jedné z nich zamíchejte kakao a každou část těsta upečte zvlášť. Šlehačku našlehejte a smíchejte se zakysanou smetanou a želatinou. Řezy připravíte z obou těst, které naplníte šlehačkovou náplní a povrch posypete čokoládou.

    3 z 15

    Čtyřpatrové řezy

    Čtyřpatrové řezy

    Po tomto moučníku se jistě i u vás jen zapráší. Do pekáčku dejte těsto a na něj navrstvěte vanilkový a čokoládový pudink, moučník upečte a pak nechte zcela vychladnout. Poté už jen potřete směsí ušlehané smetany a zakysané smetany a ozdobte zvolenou posypkou.

    4 z 15

    Bebe řezy

    Bebe řezy Video

    Pokud milujete jednoduché nepečené moučníky, vyzkoušejte také tyto Bebe řezy, nejspíš se k nim budete rádi znovu vracet. Sušenky si připravte světlé i tmavé, poté je naskládejte na plech. Nalijte na ně uvařený a lehce prochladlý pudink a dejte další vrstvu sušenek. Na vrchní patro ještě rozetřete smetanový krém.

    5 z 15

    Jablečné řezy

    Jablečné řezy

    Spodní vrstvu těchto řezů tvoří kypré těsto, které po upečení necháte prochladnout. Vychladlý plát potřete smetanovým krémem, na který dáte ještě nastrouhaná jablka. Povrch zalijte želatinovou vrstvou a nechte vychladit. 

    6 z 15

    Čokoládovo-malinové řezy

    Čokoládovo-malinové řezy

    Nejspíš vás nadchne i tento čokoládový dezert, které je plněný tvarohovým krémem a ozdobený malinovým rozvarem a čokoládovou polevou. Tato luxusní dobrota se hodí i na slavnostní příležitosti a sluší jí posypka čokoládovými hoblinkami.

    7 z 15

    Jahodové řezy se smetanou a želatinou

    Jahodové řezy se smetanou a želatinou Video

    Krémové jahodové řezy patří k tomu nejoblíbenějšímu, co se připravuje z čerstvých jahod. Nadýchaný piškot, lahodný smetanový krém, krásně vybarvené a voňavé jahody - to vše báječně doplní želatinová vrstva. Pokud nemáte jahody, můžete vyzkoušet řezy s malinami nebo kompotovanými mandarinkami.

    10 z 15

    Likérové řezy s jahodami

    Likérové řezy s jahodami

    Na plechu upečte korpus a naplňte ho po vychladnutí šlehačkovým krémem se zakysanou smetanou. Doplňte řezy čerstvými jahodami a potřete čokoládovou polevou. Povrch ještě dozdobte kokosem a čokoládovými hoblinkami. Před podáváním nechte vychladit.

    11 z 15

    Jednoduché řezy s kakaovým krémem

    Jednoduché řezy s kakaovým krémem

    Elegantní a přitom jednoduché řezy jsou ozdobou každé sváteční tabule. Nadýchaný korpus provoňte citrónem a vanilkou. Po upečení korpus nechte vychladnout a pak ho doplňte kakaovým krémem ze zakysané smetany. Vršek řezů ozdobte podle vlastní fantazie.

    12 z 15

    Rybízové řezy s čokoládou

    Rybízové řezy s čokoládou

    Piškotové těsto s kakaovou příchutí, příjemně nakyslý rybízový rozvar a tvarohový krém doplněný čokoládovou polevou - to vše v kombinaci chutná naprosto famózně a jen se rozplývá na jazýčku každého mlsounka. Můžete vyzkoušet a jistě nebudete litovat.

    14 z 15

    Valentýnské řezy

    Valentýnské řezy

    Lahodné a osvěžující řezy potěší kdykoliv, nejen na Valentýna. Nadýchaný žluťoučký piškot doplňují dva krémy, jeden je tvarohový a ochucený čokoládou, a druhý je smetanový. Mezi vrstvy krémů dejte ještě osvěžující kousky ovoce.

    15 z 15

    Žravé řezy trochu jinak

    Žravé řezy trochu jinak

    Osvěžující a příjemně nakyslé jsou i tyto "žravé" řezy. Chutnají po smetaně a po mandarinkách a jsou ideální dobrotou na sváteční rodinné chvilky. Krém připravíte ze zakysané smetany a šlehačky, polevu z pudinku a ovocné šťávy.

1/15

Komentáře

Další tipy a triky