Suroviny pro 1 plech
1plech
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 9 735 kJ / 2 327 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 61,40 g |
| Tuky | 121,25 g |
| Vláknina | 7,65 g |
| Cholesterol | 1,57 g |
| Sodík | 1,04 g |
| Sůl | 2,45 g |
| Sacharidy | 243,65 g |
Postup přípravy
Ve šlehací míse nejprve ušleháme bílky se solí, jakmile začnou houstnout, přidáme cukr a vyšleháme dotuha. Krok 3: Do hustého sněhu postupně zašleháme žloutky, šleháme, až na hmotě zůstává znatelná rýha po metličce. Krok 4: Poté zlehka ručně vmícháme prosátou mouku. Krok 5: Přendáme do plechu a upečeme dozlatova (5 minut na 180 °C, snížíme na 170 °C a dopečeme cca 10 minut).
Vyndáme na mřížku a necháme zcela vychladnout. Krok 6: Zatím dáme do rendlíku směs ovoce, přidáme cukr a vodu. Přivedeme k varu, povaříme minutu a zahustíme Solamylem rozmíchaným v trošce vody. Necháme vychladnout, navrstvíme na korpus a dáme do lednice. Krok 7: Na krém nejprve ušleháme hustou šlehačku. Krok 8: Smícháme tvaroh, zakysanku, cukr a poté postupujeme podle návodu na obalu ztužovače. Ušlehaný krém navrstvíme na ovocnou směs a dáme vychladit nejméně na 3 hodiny nebo přes noc. Krok 9: Podle uvedených surovin a návodu na obalu uděláme želé a mírně zchladlým polijeme pomocí lžíce vychlazený krém na korpusu s ovocem. Pracujeme rychle, želé na vychlazeném krému také rychle ztuhne. Krok 10: Nakrájíme řezy a podáváme.
Zveřejněno 12. 3. 2023
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Piškotové řezy s ovocem a tvarohovým krémem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/zpm2q
Moje poznámka
Piškotové řezy s ovocem a tvarohovým krémem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/zpm2q
Nejnovější recepty
Nepečené Lotus kuličky
Přidáno před 2 hodinami
Burizonové kuličky
Přidáno před 3 hodinami
Vepřové nudličky na pórku s česnekem
Přidáno před 3 hodinami
Mrkvovo-sýrové placky (vhodné i pro diabetiky)
Přidáno před 3 hodinami
Cuketa na kari a česneku s nakládanou červenou paprikou
Přidáno před 20 hodinami
Belgické lanýže
Přidáno před 21 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Dršťková polévka z hub
magdalenka před 1 hodinou
Vepřová kýta v královské peřince
LenuleJ. před 1 hodinou
Masové koule s medvědím česnekem a paprikou v pomalém hrnci
Pavlina06 před 2 hodinami
Kokosky - sněhové s kokosem
Teryshek před 2 hodinami
Pečený rolovaný bůček s dušenou kapustou
mustafka před 3 hodinami
Rychlé ořechové řezy s kávovou šlehačkou
Andruse před 8 hodinami
Vepřová krkovice s bramborem v PH
Pavlina06 před 9 hodinami
Zdravý makový koláč
Janicee před 16 hodinami
Tradiční linecké cukroví
kamila.k před 18 hodinami
Pochoutkový salát retro (podle ČSN z roku 1976)
vladhn před 18 hodinami
Suroviny:
vejce,
cukr krupice,
mouka polohrubá,
sůl,
ovoce,
voda,
cukr,
solamyl,
voda,
tvaroh plnotučný,
smetana zakysaná,
smetana ke šlehání,
cukr moučkový,
ztužovač želatinový,
želé červené dortové,
sirup višňový
Komentáře (3)