Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Bublanina je známý moučník, který v nás vyvolává vzpomínky na dětství a báječné časy u babičky. Do bublaniny patří pořádná dávka ovoce, nejlépe před chvílí sklizeného na zahradě. Vychutnejte si s námi báječné bublaniny s ovocem, které právě dozrává.

Přestože jsou bublaniny typicky letní moučníky, můžete si je upéct kdykoliv v průběhu roku. Kromě čerstvého ovoce do nich dávejte ovoce mražené nebo kompotované. Recept na osvědčenou bublaninu by měl být v repertoáru každé hospodyňky, tato jednoduchá ovocná buchta přijde pokaždé k chuti.
Vajíčka ušlehejte s cukrem a citrónovou kůrou do husté pěny. Dejte si záležet, ať je bublanina nadýchaná. Pak přidejte další suroviny a vypracované těsto nalijte na plech vyložený pečicím papírem. Ozdobte ho pomoučeným ovocem a upečte.

2. místo

Šlehačková bublanina je krásně jemná a nadýchaná, ale není příliš sladká. Pokud na ni chystáte kyselejší ovoce, raději ho nejprve prosypte menším množstvím cukru. Že je moučník dobře propečený, to poznáte pomocí zkoušky špejlí.                 

3. místo

Jednoduchá hrnková bublanina je skvělou záležitostí pro všechny začínající kuchtíky. Na bublaninu stačí jen několik surovin - budete potřebovat mouku, prášek do pečiva, cukr, mléko, olej a vajíčka. Vše smíchejte ve správném poměru, vylijte na plech, ozdobte ovocem a upečte pěkně dozlatova. 

4. místo

Sladké těsto se výborně doplňuje s nakyslým ovocem, v tomto případě s rybízem. Suroviny na těsto jednoduše smíchejte a vlijte na připravený plech. Posypte rovnoměrně ovocem, použijte např. rybíz, ostružiny nebo třešně

5. místo

Typický hrníčkový recept na bublaninu, kterou zvládnete upéct skutečně velmi rychle, vás jistě potěší. Jedná se o tradiční a jednoduchý postup, který patří mezi ty nejpoužívanější z našeho receptáře. Ovoce nejprve obalte v hrubé mouce a pak ho teprve dejte na těsto.

6. místo

Jogurtové těsto je po upečení příjemně vláčné a báječně chutná s ovocem. Suché suroviny nejprve promíchejte a pak přidejte vše ostatní. Vypracované těsto nalijte na plech a ozdobte osušeným ovocem, dávejte je vždy řeznou stranou nahoru.         

7. místo

Bublanina podle tohoto receptu voní máslem a citrónovou kůrou. Nadýchaná je díky bílkovému sněhu, který je potřeba do těsta našlehat. Výtečně chutná s meruňkami, na těsto je dejte řeznou stranou nahoru a posypejte je vanilkovým cukrem, aby krásně voněly a také chutnaly.

Třešňová bublanina je báječnou dobrotou. Připravujeme ji každé léto. Třešně do ní můžete vypeckovat, aby si každý moučník jaksepatří užil. Zapamatujte si také fígl našich babiček - ovoce před použitím řádně obalte v mouce.
Přejeme dobrou chuť a krásně povedenou bublaninu.

 

 

Komentáře