Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Dezerty do skleničky jsou snadné a rychlé, přitom lahodné a osvěžující. Navrstvit a ozdobit je můžeme po libosti, v létě je doplňujeme sezonním ovocem, které jim dává atraktivní barevnost. Chutné sušenky nebo piškoty se postarají o zajímavou strukturu.

Nebojte se experimentovat - pokud použijete kvalitní a čerstvé suroviny, nedá se u pohárů a dezertů do skleničky až tak co pokazit. Základ můžete připravit ze zakysané smetany, tvarohu, šlehačky i mascarpone, v dezertech se uplatní také pudink nebo želatina. Oblíbeným přídavkem jsou nejen dětské piškoty, ale i sušenky, často s kakaovou příchutí. 

1. místo

Ricottu, tvaroh a čekankový sirup smíchejte a navrstvěte do skleničky na střídačku s ovocem, vhodné jsou např. jahody, maliny, borůvky či ostružiny. Křupavost a zajímavou strukturu této pochoutce dodá máslová drobenka s ovesnými vločkami, krátce upečená v troubě.

2. místo

V tomto poháru se střídá sladce nakyslá chuť krásně vybarvených ostružin s krémem dohladka ušlehaným z tvarohu a zakysané smetany. Jemnou chuť dezertu dodá vanilková esence. Kouzlo gratinovaného poháru spočívá v posypání hnědým cukrem a krátkým vložením do trouby pod rozpálený gril.

3. místo

Řezy nebo dorty typu "Míša" jsou stále oblíbenou klasikou, ale moderní uspěchaná doba si žádá své. Pokud jste ještě neochutnali jednoduchý Míša pohár, určitě neváhejte. Tvarohový krém s podrcenými kakaovými sušenkami vás nadchne, a to zvlášť ve spojení s letním ovocem a tenkou vrstvou čokolády.

4. místo

Karamelový pohár má svou jedinečnou chuť díky tvarohovému krému s karamelovým Salkem. Krém prokládejte kulatými dětskými piškoty a libovolným ovocem. V zimě se báječně uplatní třeba kompotované broskve, ale v létě využijete krásně zbarvené čerstvé bobuloviny.

5. místo

Pokud jste ještě neochutnali Bombardino pohár, máte nyní jedinečnou příležitost. Bombardino je likér, který se proslavil na italských sjezdovkách, ale v tomto případě si ho můžete vychutnat jako součást jedinečného šlehačkového poháru s nádechem tiramisu a s čerstvým ovocem.

6. místo

Do ušlehané smetany vmíchejte zvlášť ušlehané mascarpone s medem a vanilkovým cukrem. Krém rozdělte do skleniček, proložte drobným a krásně barevným ovocem, přelijte vaječným likérem a před podáváním nechte řádně vychladit.

7. místo

Pudinkové poháry jsou jednoduché na přípravu, přitom se nabízí mnoho chuťově zajímavých příchutí. Podle tohoto receptu uvařte vanilkový pudink, po vychladnutí ho smíchejte s tvarohem a přimíchejte smetanu. Do pohárků vrstvěte takto připravený krém, sušenky a ovoce.

Videorecept vám předvede báječný jahodový dezert do skleničky - ovoce použijte takové, jaké máte právě k dispozici. Na krém smíchejte mascarpone, zakysanou smetanu a smetanu ke šlehání. Do skleničky vrstvěte postupně krém, kousky ovoce a nadrobno nadrcené sušenky. Povrch ještě polijte rozpuštěnou čokoládou a ozdobte ovocem.

Přejeme zajímavé nápady, jak pohárky ozdobit, a hlavně dobrou chuť.

 

 

Komentáře

Další tipy a triky

Naposledy jste si prohlédli