
7 nejoblíbenějších domácích mazanců. Jak upéct mazanec hrníčkový, z kynutého těsta, tvarohový, špaldový nebo kváskový
Mazance se připravují včas, abychom si na nich mohli pochutnat o velikonoční neděli. Tyto bochánky se pečou ze sladkého těsta, které připomíná vánočkové. Jsou moc dobré, voní po vanilce a citrónu, jsou plné rozinek. Sypeme je tenkými plátky loupaných mandlí a na povrchu je zdobíme křížkem.
Velikonoční mazance
O velikonoční neděli se podávalo tradičně k jídlu to nejlepší - pečený beránek, velikonoční hlavička, skopové maso, jidáše a další pokrmy. Sladké a chutné mazance patřily a stále patří mezi nejoblíbenější velikonoční dobroty. Inspiraci k jejich pečení najdeme ve výběru našich receptů.
- Mazanec
- Hrníčkový mazanec naší babči
- Mazanec pro Irenku
- Mazanec od Helenky Růžičkové
- Tvarohový mazanec s kandovanou kůrou
- Kváskový mazanec
- Špaldový mazanec s rozinkami a mandlemi
1. místo

2. místo

Domácí je nejlepší
O Vánocích pečeme vánočku a o Velikonocích se tradičně peče mazanec. I když si ho můžeme jednoduše koupit, ten domácí je vždy nejlepší a doma určitě budou mít všichni radost.
Článek z magazínu
Podle našeho přehledu můžeme vyzkoušet nejoblíbenější recepty na mazance. Mezi další druhy pečiva, které o Velikonocích připravujeme, patří jidáše, beránci, Boží milosti a perníčky zdobené jarní tématikou.
Další tipy a triky
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více

Rychlé cuketové "langoše"
Přidáno před 1 hodinou

Pak choi na zázvoru a česneku s drůbežím masem a Wok nudlemi
Přidáno před 2 hodinami

Hrnkový dort
Přidáno před 5 hodinami

Slaný závin s kapustou a sýrem
Přidáno před 16 hodinami

Fazole se zeleninou v pikantní rajčatové omáčce
Přidáno před 18 hodinami

Papriky s kuřecím mletým masem z horkovzdušné fritézy
Přidáno před 21 hodinami
Komentáře
Nejsou zde žádné komentáře.