Zajíc je oblíbenou výhrou v tombole na mysliveckém plese. Umíte si s ním poradit?
					
	
Když si z myslivecké zábavy přinesete domů krásného ušáka, bude následující den o oběd postaráno. V našem článku se dozvíte, jak zajíce zpracovat a připravit tak, aby byla spokojená celá rodina. Není to nic, co byste nezvládli.
Zaječí maso je červenohnědé, křehké, jemně vláknité s výrazným zvěřinovým aroma. Nejchutnější jsou kusy okolo jednoho roku věku. Zajíc je oblíbenou sezónní pochoutkou na mnoha jídelních lístcích.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Na černo se švestkovou omáčkou nebo na smetaně
Zaječí maso se pro svůj nízký obsah tuků řadí mezi dietní suroviny.
- Zaječí stehna mají hrubší strukturu a jsou šťavnatá. Nejlépe se hodí na pečení, před kterým je možné prošpikování.
 - Zaječí hřbet je křehounké maso, které se hodí na minutky, ale i na pečení.
 - Maso z žebírek a pupku se může použít na guláš.
 - Nejčastěji se ale celý zajíc upeče - variant je několik a pro inspiraci přikládáme několik receptů.
 
Pokud jsme vás naladili, ale zrovna nemáte zajíce po ruce, můžete si upéct podle našeho receptu alespoň králíka.
Další tipy a triky
Přečtěte si Zobrazit více
	
			
		
	
			
			
				
			
		
	
			
		
	
				
	
Komentáře