16 receptů na zvěřinu: Maso se specifickou chutí a vůní máme na stole jen málokdy
Zvěřinou se označuje maso zvířat, která žila a byla ulovena ve volné přírodě. Je to tmavé maso, které má málo tuku a patří tak mezi zdravější potraviny. Pochází z různých druhů zvířat a proto se i rozdílně připravuje.
Mezi zvěřinu patří vysoká (spárkatá) zvěř - jelen, srnec, daněk, muflon a divočák. Drobnou srstnatou zvěř zastupuje zajíc a divoký králík. Pernatou zvěří rozumíme divoké ptáky - bažanta, koroptev, divokou kachnu, perličku nebo křepelku.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Recepty ve výběru
- Kančí svíčková (i z jiné zvěřiny)
- Jelení guláš s houbami
- Bažantí prsa na jalovci
- Zajíc "Provence"
- Plněné dančí řízky
- Perlička s chřestovou nádivkou
- Srnčí kýta se šípkovou omáčkou
- Mufloní kýta
- Jelení roštěnky alla saltimbocca
- Divoká kachní prsa
- Kanec na divoko
- Srnčí roláda na pomerančích
- Bažantí polévka se sýrovým kapáním
- Dančí ragú
- Prsa z divoké kachny sous-vide
- Zvěřinové kuličky se zakysanou smetanou
1/16
1/16
Další tipy a triky
Přečtěte si Zobrazit více
Komentáře