Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Plněné dančí řízky

Dančí plněné řízky jsou skvělým způsobem, jak si vychutnat jemné maso zvěřiny v lahodné úpravě. Plátky dančí kýty se naplní šunkou a sýrem, obalí ve strouhance a dozlatova usmaží. Výsledkem je šťavnaté a voňavé jídlo, které můžeme podávat při slavnostnějších příležitostech.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

past1978

Středně náročný

Doba přípravy 55 min Doba přípravy: 25 min Doba tepelné úpravy: 30 min bez doby odležení masa

55 min (25 min příprava + 30 min tepelná úprava, bez doby odležení masa)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Maso opláchneme, osušíme a dobře naklepeme. Osolíme, opepříme, lehce potřeme olejem, proložíme snítkami rozmarýnu a zakryté necháme přes noc odležet v ledničce. Krok 2: Druhý den rozmarýn odstraníme, každý řízek obložíme plátkem šunky a sýra, přehneme a okraje sklepneme paličkou. Krok 3: Vejce rozšleháme s malým množstvím mléka a Podravkou. Řízky obalíme v hladké mouce, vejci a ve strouhance. Krok 4: V pánvi rozpálíme větší množství oleje a řízky z obou stran usmažíme dozlatova. Krok 5: Usmažené řízky klademe na papírový ubrousek, který odsaje přebytečný tuk. Krok 6: Řízky podáváme ozdobené citronem a snítkou rozmarýnu.

TIP: Dančí maso - praktické tipy na jeho zpracování

Zveřejněno 7. 10. 2025

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

Toprecepty.cz

Plněné dančí řízky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/W6p4E

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

Toprecepty.cz

Plněné dančí řízky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/W6p4E

Marie

Suroviny:
kýta dančí, šunka, sýr ementál, vejce, mouka hladká, strouhanka, mléko, sůl, pepř mletý, podravka, olej, rozmarýn, citron

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu