Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Divoká kachní prsa

Hodnocení receptu je 4,8 (13×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Jenda1 Jenda1

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Tymián s majoránkou najemno nasekáme, promícháme s povoleným máslem a osolíme. Krok 2: Prsty vytvoříme pod kůží prsíčka kapsu, rozetřeme bylinkové máslo a kůži přiklopíme k masu. Lehce posypeme divočinou. Krok 3: Pekáček vymažeme sádlem, dno vyložíme anglickou, na ni položíme prsíčka kůží k anglické a "rubovou" stranu lehce osolíme. Krok 4: Vložíme do rozehřáté trouby a necháme cca 20 minut zatáhnout. Krok 5: Pak podlijeme bujónem a vínem a pečeme cca 40 minut za občasného podlévání. Krok 6: Otočíme kůžičkou nahoru, 30 minut dopékáme a tvoříme křupavou kůrčičku.

Zveřejněno 9. 12. 2009

Poznámka autora Jenda1

K tomu jsem připravil dušené kyselé zelí a červené hlávkové. Teď se rdím, protože houskový a bramborový knedlík jsem zakoupil a nikoliv uvařil.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Divoká kachní prsa

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/nxl7

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Divoká kachní prsa

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/nxl7

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (16)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

:-O jůůůůů. Jendo :yes::yes: nemáš zásilkovou službu? :-p:-p :-D:-D ;-)

Jendo,já mám tak skromnou svačinu,doma neuvařeno a ty přijdeš s takovou úžasnou mňamkou:-!

To neee...takhle na noc...to je krása:-p:-p:-8

Jendo, opravdu lahůdka:yes: Já se mohu už jen koukat a tiše tvým strávníkům závidět:-):-p:yes::yes:6.

Džango :-), já právě knedlíky moc neumím, a tak se musím přesně držet recepisu (proto mi chybí ta improvizace...). Halt "komu není shůry dáno..." :-D:-D Ještěže mám tak hodnou maminku :-).

Jendo, taková lahůdka a takhle večer:-?no teda já tě asi zahluším:-DDala bych si je hned. Dávám 4.bodíka:yes:

Eli, ani se Dominikovi nedivím, že je měl rád, spíš se divím, že už je nejí;-)

Velmi pěkně vypadající pokrm :-)

Elizo - znám mnoho lidí, kteří knedlík neumí a každý jejich pokus je dosti kreativní - nemyslím, že vaření knedlíků je něco snadného - ono uvařit nadýchaný, kulatý, neprasklý knedlík je veliké umění, nemluvě o bramborových, vídeňských, bavorských ... Trochu soudnosti prosím :-/

Ách jo, kachnu míval rád Dominik, než začal koketovat s vegetariánstvím...;-) Těší mě teď to masové vaření o čtvrtinu méně, když vím, že si nedá... Ale Jendo :-K, recept je překrásný, stejně jako fotografie :-) Nejvíc mě na něm baví to bylinkové máslo...:-p
A z knedlíků si nic nedělej, ty mě osobně vaří máma do mrazáku nebo je kupuju. Pro mě je vaření kreativní činnost a co je s odpuštěním kreativního na obyčejném knedlíku? ;-):-)):-))

kachní prsíčka milujeme:yes:

Já sem nesmím večer chodit, protože koukat na ty dobrůtky, to je opravdu útok na chuťové buňky. Všude kolem samé cukroví a tyto skvosty musí každý ocenit, posílám bodík. :-p:-):yes:

Ten čas pečení je hodně relativní. Mi se podařilo upéct prsíčka skutečně za 90 minut. Zřejmě z mladých kačic. Husu pečeme déle, délka pečení je odvislá od velikosti husy, z jakého chovu pochází (čím byla krmena). Já bych šel na čas 2,5-3 hodiny. Je to skutečně jen orientační, bude lepší si nechat nějakou časovou rezervu.;-)

jenda1...upieklo sa ti to za tych 90 minut? idem piec hus a kacku na bozi hod a mam z toho celkom bobky, kvoli tomu, ze hus sa pecie dlhsie ako kacka...ci nie?

Jendo, koukat se na tvé fotky a na večer!!! já se asi zabiju!!! :-D:-D to je skvost :-K:-p bodík letí

Jendo a už dost, ty tvoje fajšmekroviny už nemůžu ustát - Super foto, super chálka jak se říká u nás v Brně v hantecu.:yes::yes::yes:

Tématické fráze:
kachní prsa, divoká kachna recepty, kachni prsa recept, divoká kachna recept, prsíčka z divoké kachny, kachní prsa recepty, vaření a recepty divoká kachna, kachní prsíčka, recepty kachní prsa, divoká kachní prsíčka, kachní prsíčka z divoké kachny, divoka husa recept, kachní prsíčka recept, divoka kachna, divoka kachna prsicka, jak upéct kachnu, recept kachni prsa, recept divoká kachna, recept na kachní prsa, divoka husa recepty

Suroviny:
prsa kachní, slanina anglická, koření divočina, máslo, tymián, majoránka, víno červené suché, sůl, sádlo

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu