Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 618 kJ / 148 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 1,81 g |
Tuky | 0,79 g |
Vláknina | 1,96 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 9 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 9,48 g |
Postup přípravy
Krok 1: Roštěnky mírně naklepeme, po stranách nařízneme.
Krok 2: Osolíme, opepříme, na každý kus masa položíme 2 listy šalvěje a překryjeme plátkem šunky.
Krok 3: Upevníme párátky ( viz. fotopostup).
Krok 4: Na oleji maso zprudka z obou stran opečeme dohněda, můžeme přidat zbytek šunky a šalvěje, podlijeme nejprve vínem, necháme odpařit a poté přilijeme vývar.
Krok 5: Přiklopíme a pozvolna, za občasného podlití, dusíme doměkka.
Krok 6: Nakonec přidáme prolisovaný česnek.
Krok 7: Poté maso vymeme, přiklopíme, aby neoschlo, máslo a mouku dobře prohněteme a tímto výpek zahustíme.
Krok 8: Provaříme a vrátíme maso zpět.
Krok 9: Nezapomeňte na párátka :-)
Zveřejněno 19. 4. 2013
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Jelení roštěnky alla saltimbocca
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/lkv1
Moje poznámka
Jelení roštěnky alla saltimbocca
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/lkv1
Nejnovější recepty
Kuřecí směs se žampiony
Přidáno před 7 hodinami
Bramborová scarpaccia se sýrem
Přidáno před 11 hodinami
Zapečené těstoviny se šunkou a tofu
Přidáno před 12 hodinami
Domácí libečková sůl
Přidáno před 15 hodinami
Svačinová polévka z masového vývaru, se zeleninou a lahůdkovým párkem
Přidáno před 19 hodinami
Zavařený kedlubnový salát
Přidáno před 19 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Česneková bramboračka s vaječnou jíškou
Sahula před 5 hodinami
Pečená švestková povidla
Verosa před 8 hodinami
Banana bread - banánový chlebíček
dominikahonesova před 8 hodinami
Svíčková na smetaně
Sahula před 8 hodinami
Rychlý švestkový koláč s mákem
Snike2006 před 9 hodinami
Koláč z cukety
Vampi před 11 hodinami
Broskvová hrníčková buchta
Monika95 před 11 hodinami
Odlehčené kuře na paprice
Picik před 12 hodinami
Rajská omáčka
Maroun416 před 12 hodinami
Nadýchaný piškotový korpus
Rouzis před 12 hodinami
Tématické fráze:
jelení plátky,
jelení plátky recept,
jelení skok recept,
roštěnky z jeleního masa,
jelen recepty,
saltimbocca alla romana,
recepty z jelena,
plátky z jelena,
saltimbocca,
roštěnka,
jelen recept,
jelení platek,
jelen,
roštená z jeleního masa,
recept na jelení skok,
roštěnky recept,
recept jeleni platek,
rostenka z diviny,
dančí roštěná,
jelenní roštěná recept
Suroviny:
roštěná jelení,
šalvěj,
pršut,
víno bílé,
vývar,
česnek,
máslo,
mouka hladká,
sůl,
pepř,
olej
Komentáře (25)
manželka zjistila, že obyčejné mýdlo jelen je poměrně kvalitní na praní a proto ho používá, za nějakou dobu jsem byl u maminky- 84 let a ctěla koupit prášek na praní. povídám, manželka používá jelena, tak to vyzkoušej, chvilku byla potichu a pak povídá, nojo, ale dneska je to jelení maso hrozně drahé ...... nemilujte maminky