Kančí svíčková (i z jiné zvěřiny)
Svíčková omáčka rozhodně patří k tradičním svátečním jídlům naší kuchyně, připravte si ji tentokrát trochu netradičně z divočáka, či jiné zvěřiny, budete mile překvapeni. Tak honem, začněte si chystat ingredience.
Suroviny pro 4 porce
4porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 6 022 kJ / 1 439 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 133,67 g |
Tuky | 77,21 g |
Vláknina | 37,05 g |
Cholesterol | 452 mg |
Sodík | 872 mg |
Sůl | 1,99 g |
Sacharidy | 36,28 g |
Postup přípravy
Zveřejněno 13. 12. 2013
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Kančí svíčková (i z jiné zvěřiny)
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/8AEL
Moje poznámka
Kančí svíčková (i z jiné zvěřiny)
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/8AEL
Nejnovější recepty
Řecký salát z okurek
Přidáno před 3 hodinami
Tiramisu roláda podle Míši Landové
Přidáno před 7 hodinami
Proteinový sendvič s čokoládovým cottage
Přidáno před 20 hodinami
Kuřecí křupky z HF
Přidáno před 22 hodinami
Rychlý borůvkový koláč
Přidáno 20. 7. 2025 11:00:02
Letní dort s tvarohem
Přidáno 20. 7. 2025 10:28:25
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Rajská polévka II.
Kajkajak před 15 minutami
Švestkový drobenkový koláč s pudinkem
veronika_straka před 1 hodinou
Budapešťská pomazánka
83spacir před 1 hodinou
Krémové těstoviny s kuřecím masem
ricci před 1 hodinou
Francouzské řízečky
parisn8 před 1 hodinou
Třešňový sirup
Libotovska před 3 hodinami
Opilá pomazánka Vlasty Buriana
Horyna77 před 4 hodinami
Rybí filé v zelenině
busy_dad před 12 hodinami
Zeleninový salát s jogurtovým dresingem
TondaJ před 14 hodinami
Zasněžená rybízová buchta - báječná a rychlá
Noumik před 15 hodinami
Tématické fráze:
kanci svickova na smetane,
svíčková z kančího masa,
svíčková z kančí kýty,
svíčková na smetaně ze zvěřiny,
nejlepší recepty na zvěřinu,
svíčková z divočáka,
svíčková z kance s brusinkami,
kančí kýta jako svíčková,
jak naložit zvěřinu,
svíčková z bažanta,
svičkova omačka ze zveřiny,
svíčkova z kančího,
nejlepší recepty ze zvěřiny,
recepty ze zvěřiny,
svíčková z daňka,
recept na kančí svíčkovou,
bažant na svíckovou,
jak naložit kančí maso na svickovou,
recept na svíčkovou ze zvěřiny,
kančí maso svíčková
Suroviny:
kýta kančí,
mrkev,
celer,
petržel,
cibule,
špek,
višně,
brusinky,
smetana ke šlehání,
šťáva citronová,
jalovec,
koření nové koření,
máslo,
bobkový list,
sůl,
pepř mletý
Komentáře (10)
Já dělám s tímto základem: mrkev, celer, kořenová petržel, cibule, špek, nové koření, bobkový list, pepř, sůl, jalovec (na dochucení citron) svíčkovou z kance, srnce, jelena, daňka.
Dokonce i BAŽANTY dělám na tomto dá se říci, univerzálním základu, k němu přidám asi 10 ks nakrájených, sušených švestek, necelou 1/4 lžičky mletého badyánu a dám péct do trouby. Když je maso měkké, omáčku propasíruji, přidám 2 lžíce švestkových povidel, povařím, pak ještě pomixuji, přidám smetanu ke šlehání, popřípadě zahustím, dochutím citronem. Jako přílohu podávám Bavorské knedlíky, na talířek dám místo brusinek lžičku švestkových povidel rozmíchaných s troškou šlehačky. Všichni, kdo ochutnali, měli boule za ušima, opravu mňamka