Kančí svíčková (i z jiné zvěřiny)
Svíčková omáčka rozhodně patří k tradičním svátečním jídlům naší kuchyně, připravte si ji tentokrát trochu netradičně z divočáka, či jiné zvěřiny, budete mile překvapeni. Tak honem, začněte si chystat ingredience.
Suroviny pro 4 porce
4porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 6 022 kJ / 1 439 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 133,67 g |
| Tuky | 77,21 g |
| Vláknina | 37,05 g |
| Cholesterol | 452 mg |
| Sodík | 872 mg |
| Sůl | 1,99 g |
| Sacharidy | 36,28 g |
Postup přípravy
Zveřejněno 13. 12. 2013
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Kančí svíčková (i z jiné zvěřiny)
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/8AEL
Moje poznámka
Kančí svíčková (i z jiné zvěřiny)
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/8AEL
Nejnovější recepty
Dýňové karbanátky
Přidáno před 8 hodinami
Bramborové těsto na knedlíky univerzální
Přidáno před 10 hodinami
Jablkovo-pudinkový koláč
Přidáno před 11 hodinami
Kakaová roláda s tvarohovým krémem a banánem
Přidáno před 14 hodinami
Slaný snídaňový koláč z tortilly
Přidáno před 17 hodinami
Jemná rybičková pomazánka
Přidáno 1. 11. 2025 22:25:37
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Kuřecí stehna na citrusech
Jan Nemec před 2 hodinami
Kuře na celeru
JanaPav před 3 hodinami
Celerovo-jablečná polévka
JanaPav před 3 hodinami
Jednoduchá jablečná buchta
MarcelaH. před 4 hodinami
Budapešťská pomazánka
Rennnie. před 5 hodinami
Dančí guláš s knedlíkem
GabiStef před 5 hodinami
Grilování zeleniny
babkalenka před 5 hodinami
Kuskus s restovanou zeleninou a tuňákem
Kajkajak před 6 hodinami
Rajčatový salát s majonézou
Kajkajak před 6 hodinami
Pórková polévka
Kajkajak před 6 hodinami
Tématické fráze:
kanci svickova na smetane,
svíčková z kančího masa,
svíčková z kančí kýty,
svíčková na smetaně ze zvěřiny,
nejlepší recepty na zvěřinu,
svíčková z divočáka,
svíčková z kance s brusinkami,
kančí kýta jako svíčková,
jak naložit zvěřinu,
svíčková z bažanta,
svičkova omačka ze zveřiny,
svíčkova z kančího,
nejlepší recepty ze zvěřiny,
recepty ze zvěřiny,
svíčková z daňka,
recept na kančí svíčkovou,
bažant na svíckovou,
jak naložit kančí maso na svickovou,
recept na svíčkovou ze zvěřiny,
kančí maso svíčková
Suroviny:
kýta kančí,
mrkev,
celer,
petržel,
cibule,
špek,
višně,
brusinky,
smetana ke šlehání,
šťáva citronová,
jalovec,
koření nové koření,
máslo,
bobkový list,
sůl,
pepř mletý
Komentáře (10)
Já dělám s tímto základem: mrkev, celer, kořenová petržel, cibule, špek, nové koření, bobkový list, pepř, sůl, jalovec (na dochucení citron) svíčkovou z kance, srnce, jelena, daňka.
Dokonce i BAŽANTY dělám na tomto dá se říci, univerzálním základu, k němu přidám asi 10 ks nakrájených, sušených švestek, necelou 1/4 lžičky mletého badyánu a dám péct do trouby. Když je maso měkké, omáčku propasíruji, přidám 2 lžíce švestkových povidel, povařím, pak ještě pomixuji, přidám smetanu ke šlehání, popřípadě zahustím, dochutím citronem. Jako přílohu podávám Bavorské knedlíky, na talířek dám místo brusinek lžičku švestkových povidel rozmíchaných s troškou šlehačky. Všichni, kdo ochutnali, měli boule za ušima, opravu mňamka