Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Daňčí ragú

Pojmem ragú rozumíme francouzský pokrm z nakrájeného masa s hustou pikantní omáčkou, která je výsledkem pomalého dušení. Ragú ve staré francouzštině znamená povzbudit chuť, tak snad bude chutnat i vám.

Hodnocení receptu je 4,9 (16×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 80 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 60 min

80 min (20 min příprava + 60 min tepelná úprava)

7. 12. 2014 15:12

Suroviny pro 4 porce

4 porce

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie11 532 kJ / 2 756 kcal
Bílkoviny144,05 g
Tuky191,29 g
Vláknina30,55 g
Cholesterol 550 mg
Sodík 2,51 g
Sůl6,08 g
Sacharidy48,04 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autora receptu

Do ragú je možné přidat jeřabinový kompot, rybízový nebo meruňkový džem a namísto červeného vína použít víno bílé. Ragú lze dochutit citronovou šťávou. V některých receptech se objevuje citronová a pomerančová kůra. Variant je nespočet, ale podstatné je prolnutí nasládlé, slané a navinulé chuti.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

imzlin@seznam.cz

28. 1. 2024 12:20

Bez marmelády, jen brusinky, super.

evosheek evosheek

25. 2. 2018 11:59

martině hor: Díky!:-8

martina hor

25. 2. 2018 11:44

A co sůl?;-)

Fabrizio

25. 2. 2017 10:56

No, já jsem tam nedal tu marmeládu ani kompot. Nevidím důvod. Jsem puvidem Ital a tudíž jsem zvyklý vařit z co nejméně ingrediencí a naopak vyzdvihnout tu hlavní, v tomto případě daňčí maso. Takže jsem pouze podlil vinem, dal protlak a trochu cukru. Ani ne kávovou lžíci. A jídlo bylo moc dobré.

evosheek evosheek

16. 2. 2017 13:30

berinka1000: rozumím a opravím.

berinka1000

12. 2. 2017 12:19

vyzkousela jsem a vyborny, moc chutnalo. Dekuju! Jen jsem nemela celer a vubec to nevadilo. A jen mala poznamka na konec, mozna by bylo dobre doplnitpro zacatecniky do popoisu, kdy dat mouku. Jinak fakt super!!!
:yes::yes::yes:

JanaDorazinova JanaDorazinova

29. 12. 2014 17:32

:-p:-p:yes::yes:

Ivana Ch

8. 12. 2014 05:08

Maso z daňka jsem ještě neměla a sotva budu mít. Dělám ragú ze srnčího, skoro stejně, moc nám chutná.:-p:-p:-p:yes:

tejaja tejaja

7. 12. 2014 18:26

Divinu ja rada. :yes::-);-)

medmic

7. 12. 2014 16:09

Tohle bych si dal s nadšením :-)

spagetka spagetka

7. 12. 2014 15:16

V Surovinách máš brusinkový a třešňový kompot, v Postupu brusinky a marmeládu. Asi myslíš ne třešňový kompot, ale marmeládu? Jinak tyhle chutě nám moc chutnají. Jedla jsem nedávno guláš z daňka, také tam byly brusinky a bylo to výborné. :-p:-p:yes::yes:

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: dančí guláš recepty z daňčího masa ragu danči recepty daňčí maso ragů z daňka daňčí maso recepty daňčí ragú na víně daňčí dančí guláš recept ragú recept recept na danči maso recepty na daňčí maso dančí recept recept na ragu recept na daňčí guláš nejlepší guláš z daňčího recepty na dančí dančí guláš na červeném víně recept na danci

Suroviny: maso dančí, sádlo, slanina, cibule, mrkev, petržel, celer, koření hřebíček, skořice, badyán, bobkový list, pepř, koření nové koření, jalovec, víno červené, vývar masový, kompot brusinkový, marmeláda třešňová, mouka, sůl, pepř mletý

TopRecepty.cz

Daňčí ragú

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/L28W