Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Očkování proti koronaviru: Jednoduchý návod na detox, který tělu pomůže vyrovnat se s vakcínou
Zdroj: Tumisu, Pixabay.com

Po očkování prochází tělo stresující fází. Je důležité ho považovat za nemocné, protože vakcína je prakticky skutečný virus, i když oslabený. Výhod vylepšení jídelníčku hned po vakcinaci je nespočet. Detox je způsob, jak snížit pravděpodobnost mírných nežádoucích účinků a pomoci imunitnímu systému bojovat s antigeny. Jeden detoxikační program může trvat 1 až 7 dní a zahrnuje jednoduché, ale důležité přírodní potraviny.

Jak na to?

Jste odhodláni nechat se naočkovat proti koronaviru? Během čekání v pořadníku se na něj můžete připravit, aby se byla vakcinace co nejúspěšnější a vaše tělo ji dobře snášelo. Kromě výživné stravy vám mohou při detoxikaci organismu prospět i některé další triky. Pití velkého množství vody a čerstvé ovocné šťávy zbaví vaše tělo těžkých kovů a chemikálií. Snažte se vyhýbat nápojům syceným oxidem uhličitým, cole nebo džusům s konzervanty. Vitamín C je starý dobrý způsob, jak detoxikovat a bojovat proti horečce, která se po očkování může vyskytnout. Užívání doplňků stravy s vitamínem C je skvělým doplňkem vyvážené stravy. Horká koupel nebo sauna hned po očkování je dalším trikem k detoxikaci a uvedení těla do pohody. Pokud dáváte přednost koupeli, můžete si do vody dát kapky s obsahem éterických olejů, jako je levandule, eukalyptus, citron nebo máta. Zmírňují bolesti svalů, kloubů, bolest a zarudnutí kůže.

Potraviny, které si vyberete pro svou detoxikační dietu, jsou snad to nejdůležitější. Tady jsou ty nejlepší:

Mrkev

Mrkev je známá jako skvělá potravina pro posílení imunitního systému. Obsahuje nejen různé vitamíny, jako jsou D, E, B a B6, ale má zároveň protizánětlivé účinky.

Špenát

Špenát je chutná základní ingredience pro studené polévky, a dokonce i smoothies. Je bohatý na železo a je přírodním antioxidantem. Je to jedna z potravin s velkým množstvím zinku, což je jeden ze základních imunitních stimulantů.

Jogurt

Jogurt je přírodní detoxikační probiotikum obsahující bakterie lactobacillus. Je také bohatý na vápník a hořčík. Šálek čerstvého přírodního jogurtu dvakrát denně vám pomůže obnovit rovnováhu v těle.

Česnek

Glutathion - důležitý detoxikační antioxidant, který se nachází v česneku. Glutathion zabraňuje ničení buněk a neutralizuje funkci volných radikálů a těžkých kovů. Tento antioxidant se dá přijímat i ve formě tobolky s extraktem, protože výrazná chuť česneku nesedí každému.

Bezinka

Bezinka používaná k výrobě šťáv je silným antioxidantem, pomáhá v boji s chřipkou a dalšími virovými onemocněními. Chcete-li připravit z bezinky chutnou šťávu, ideální je ji povařit se skořicí a zázvorem.

Koriandr

Koriandr pomůže ledvinám vyrovnat se s filtrováním toxinů. Koriandr jako čerstvá bylina je aromatický a můžete si jej dát do smoothies, polévek a čajů na detoxikaci organismu. Obvykle je snadno k dostání v obchodech.

Pampeliška

Pampeliškový čaj může pomoci při žaludečních potížích nebo zácpě, problémům, které očkování někdy doprovázejí. Čaj se vaří z kořene rostliny a chutná trochu hořce. Můžete přidat citron, abyste hořkost neutralizovali.

Mohlo by vás zajímat

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více