Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

salát caesar
Zdroj: Pixabay, adoproducciones

Držíte redukční dietu a zároveň si nestíháte připravit odpovídající oběd? Ačkoliv se to nezdá, i fast foody vám mohou vytrhnout trn z paty. Najdete v nich i zdravou stravu. Po čem byste se měli podívat?

Stravování ve fast foodu

Když jste v časovém presu, jinak to občas nejde. Nestihnete si doma připravit vlastní jídlo a abyste nehladověli, potřebujete se rychle najíst. Pak zamíříte do fast foodu, i když byste tam nejraději nevstoupili. Ale i tady se dají najít jídla, která nijak nenaruší vaše snahy o hubnutí. Když budete dobře vybírat, nemusí být vaše volba stravy z rychlého občerstvení vůbec špatným nápadem.

Je třeba ale respektovat určitá pravidla. Zapomeňte na fritované potraviny, krutony a dresinky (obzvláště ty majonézové, které významně zvyšují energetickou hodnotu). Smažené pokrmy jsou nejen špatně stravitelné, ale také mají vysokou energetickou hodnotu. Místo toho máte následující možnosti.

Zeleninový salát z fast foodu

V zeleninových salátech můžete najít směs různých druhů salátů, rajčata, okurku, sýr. Tučné sýry nejsou při hubnutí ideální, ale sýrů byste se ve zdravém jídelníčku vzdávat neměli. Záleží proto na množství, které zkonzumujete. Mezi méně tučné patří mozzarella, cottage, ricotta. Jako zálivku můžete využít jogurtový dresink. Takový salát Coleslaw se skládá z bílého zelí, mrkve a trošky cibule. Majonózu navrchu si opět musíte nechat ujít, proto po něm venku raději nesahejte, ale udělejte si jej doma.

Obecně ale platí, ale kombinace čerstvé zeleniny a bílkovin (ve formě sýru, šunky nebo libového masa) je pro hubnutí výhodná. Takže se neobjte na cestách si objednat salát, který toto splňuje. 

Grilované maso z fast foodu

Grilované maso, je jedno z nejlepších jídel, které si můžete dát vedle salátu. Můžete si ho dát třeba ve wrapu. Wrapy kromě zeleniny obsahují většinou grilované kuřecí maso. Když navíc odmítnete majonézu, bude výsledek velmi přijatelný. S grilovaným kuřecím masem se také připravuje třeba salát Caesar.

Hamburger z fast foodu

Hamburger můžete považovat za zlo, ale při několika úpravách nemusí vypadat úplně špatně. Vynechte tučné ingredience, jako je slanina, majonéza, tučný sýr. Pokud nechcete konzumovat celou housku, můžete si dát jen tu spodní část. Pokud chcete přílohu, v některých nabídkách najdete třeba kukuřici. Podstatné je zkrátka ubrat sacharidů, na mase samotném nic špatného není. 

Některé bagety jsou poskládány velmi zajímavě. Kromě grilovaného masa v nich najdete třeba i ryby, jako je losos, tuňák. I tady byste se pro hubnutí měli vyhýbat množství tučných sýrů, slanině a majonéze. Zvolte takovou bagetu nwebo obložený chléb, který je z celozrnného pečiva, případně rovnou označen jako "fit".

Redukční

Dieta nemusí být drastická, aby člověk zhubnul. Faktem ale je, že podstatou redukční diety je omezení denního přísunu kalorií. Nemusí to ale být nic nesnesitelného. Stačí vynechat nezdravé mlsání…

Pozor na sladké nápoje

Na co byste určitě měli zapomenout, jsou sladké nápoje, včetně slazení kávy. Místo toho je skvělou volbou obyčejná voda. A co dezert? Sáhněte po čerstvém ovoci, s tím neuděláte chybu. 

Komentáře

Michaela999

22. 3. 2023 13:19

Škoda, že autorka ani editoři neopravují překlepy...

Přidat komentář

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více