Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Veronika “Koko” Šmehlíková je známou rozhlasovou moderátorkou, do povědomí lidí se ovšem zapsala hlavně jako nadšená milovnice jídla a jeho přípravy. Po internetových show, které Koko v minulosti natáčela, se nyní objevuje i v novém televizním formátu na kanále Prima Show. Tentokrát však není na všechno sama, protože si na pomoc pozvala mnoho zajímavých hostů.

Z internetu do televize

Koko patří mezi nejpopulárnější osobnosti, věnující se kulinářství, které působí na domácí scéně. Dokládají to i ocenění z let 2013 a 2014, kdy se Veronika stala blogerkou roku v oblasti Food. Před devíti lety také získala i cenu českého internetu, Křišťálovou lupu, v kategorii One (wo)man show. To vše rodačku z Plzně předurčilo i k úspěšné televizní kariéře. Po získávání zkušeností na veřejnoprávní televizi se Koko nově představuje i na obrazovkách Primy.

Netradiční kulinářská show

Její pořad “Koko ve varu” odstartoval před Velikonocemi a hned ukázal, že má velké ambice. Veronika totiž každý všední den představí několik receptů, tipů a rad a k tomu si ještě stihne popovídat se zajímavými hosty. V prvním týdnu vysílání pořadu se parťákem moderátorky stal zpěvák Mirai Navrátil, který předvedl, že by se v kuchyni úplně neztratil. 

Dozvěděli jsme se například to, jak upéct skvělý mazanec, kde mají kořeny některé velikonoční tradice nebo v čem tkví kouzlo dobře upletené pomlázky. Koko uvařila zelené rizoto s parmezánovým chipsem a poradila, jak uchovávat bylinky. 

Těhotnej kuchař výjimečně pekl

Druhý týden si Koko pozvala populárního foodbloggera, který si říká „Těhotnej kuchař".  Spolu se zaměřili nejen na zpracování vajec, která zůstanou z koledy, ale třeba na přípravu cibulačky. Upekli i domácí „hambulky", což ovšem influencerovi moc nesedělo, protože s troubou si moc nerozumí. „Bulky budu furt kupovat, no. Prostě mi to nejde,“ přiznal „Těhotnej kuchař".
 

Mohlo by vás zajímat

Rychlé občerstvení

V dalším týdnu, od 17. dubna, se Koko, kterou při natáčení zradil hlas, zaměří na jídla, populární především u mužů, takzvaný Street & fastfood. Řeč tak bude o oblíbených hamburgerech, tataráku či různých druzích hranolků. Dozvíte se, kde je původ téhle smažené přílohy, jak ji nejlépe připravit i který druh brambor vybrat na její výrobu.

S Vrtulníkem a Noidem

Na návštěvu za Veronikou tentokrát dorazí "Vrtulník" Michael Viktořík, člen legendární skupiny J.A.R. Ten se podělí o své zážitky s rychlým stravováním, prozradí, proč nemá peníze a dojde také na rap. Jako bonus se o zdraví diváků začne starat zpěvák a skladatel Václav Noid Bárta. Třicetidenní Wencišovu výzvu představí jako plnou sportu, ale také informací, jak dalece spolu pohyb a zdravé jídlo souvisí. 

Recepty k tomuto článku

Mohlo by vás zajímat

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více