Šéfkuchař Přemek Forejt dnes představil nové burgery: Mekáče miluju a nenašel jsem na nich žádnou chybu, řekl při tom
15. 5. 2023 Vaření
Šéfkuchař a porotce MasterChef Česko, Přemek Forejt, dnes představil novou edici dvou druhů hamburgerů, jejichž receptury měsíce piloval. Byli jsme na místě, abychom zjistili, jak chutnají a taky, abychom se známého šéfkuchaře zeptali, jak jde dohromady fine diningová restaurace s fast foodovým konceptem.
Mekáče miluju, říká Forejt
Právě dnes, v pondělí 15. 5. 2023, byly v pražské restauraci McDonald’s v Karlíně představeny dva nové burgery z edice Maestro, za jejíž recepturou nově stojí známý šéfkuchař a porotce MasterChef Česko Přemek Forejt.
V burgerech najdete buď prémiové hovězí nebo kuřecí maso (v trojobalu jako řízek), dále dva plátky sýru Raclette, čtyři kusy ikonických nakládaných kyselých okurek, salát, nakládané kapie, restovanou cibulku, Gaucha omáčku a bylinkové pesto z máty a petržele, vytvořené dle receptu Přemka Forejta. Vše je „zabalené“ v chilli sezamové žemli a celá tato sestava vznikla pod taktovkou Přemka Forejta.
Ten na tiskové konferenci prohlásil, že během posledního roku prošel několik dodavatelů společnosti a zkoumal zákulisí původu surovin a výrobních procesů.
„Snažil jsem se najít nějakou chybu, nenašel jsem žádnou,“ řekl na tiskové šéfkuchař, který s „Mekáčem“ uzavřel spolupráci už loni v únoru. Posléze v létě natočil pro společnost reklamu, v níž zpívá a hraje na suroviny. Právě tato reklama spustila vlnu negativních reakcí a možná, že něco podobného nastane i nyní, po uvedení burgeru, jež nese "podpis" slavného šéfkuchaře.
Mohlo by vás zajímat
Na místě jsme se proto Přemka zeptali, zda opět očekává kritiku. „Upřímně řečeno, já nevím, já si užívám to, že můžu mít svůj burger v Mekáči a samozřejmě, kdo bude chtít, tak si na tom zase něco najde," řekl pro Toprecepty a dodal, že se nepotřebuje obhajovat, protože svoji práci dělá pořád stejně a nezačal nikdy vařit jinak, ale vidí rozdíl mezi fast foodem a zážitkovou restaurací.
Přiznal také, že při svých cestách běžně využívá McDrive, protože mu to připadá praktické. „Většinou, když jsem na cestě, tak využívám Mekáč," dodal Přemek Forejt pro Toprecepty.
Cena nových burgerů Maestro
A kolik že za nové burgery zaplatíte? „Ať už si vyberete ten s kuřecím nebo s hovězím masem, cena pouze za hamburger bude 169 Kč, cena velkého menu bude začínat na 235 Kč," řekla pro Toprecepty Jana Kloudová ze společnosti McDonald’s.
Tiskové konference a ochutnávky burgerů v jednom se zúčastnili i různí food blogeři nebo kulinární redaktoři, mimo jiné byla mezi nimi i food blogerka a moderátorka Veronika Koko Šmehlíková.
Jak to na místě vypadalo, na to se podívejte v naší galerii:
Témata
Recepty k tomuto článku
Mohlo by vás zajímat
Přečtěte si Zobrazit více
Lasagne soup aneb Lasagnová polévka: S mletým masem chutná a voní jako klasické lasagne, příprava je mnohem rychlejší
Strava starověkých Řeků se nelišila od té dnešní středomořské. Prim hrály olivy, ryby a víno, dezerty se připravovaly i z fazolí
Jitka Smutná poradila Jiřině Bohdalové, jak na perfektní zapečené lilky na rajčatech. Fígl je v použití dvou druhů sýra i čerstvé bazalky
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Palačinková roláda s marmeládou a krémem
Přidáno před 3 hodinami
Houby v oleji
Přidáno před 18 hodinami
Kroupové rizoto s králičím masem, červenou řepou a koprovou smetanou
Přidáno před 18 hodinami
Kuřecí stripsy z trouby s vlažným dýňovým salátem
Přidáno 5. 10. 2024 14:53
Diabetické lívanečky s kysanou smetanou a borůvkami
Přidáno 5. 10. 2024 12:27
Kuřecí prsa s korejskou omáčkou
Přidáno 5. 10. 2024 08:43
Přečtěte si Zobrazit více
15 nejlepších receptů na vánoční cukroví: Prohlédněte si výběr z našeho receptáře
Robin z MasterChef Česko nám poskytl recept na svoji rajskou a říká: Hlavně chci být dobrý člověk, nemusím vyhrát za každou cenu
Vynálezce hromosvodu Prokop Diviš měl na talíři pečené knedlíky s dušenou kapustou, v době půstu pak i šneky a žáby