Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Již 30. srpna se na televizní obrazovky vrátí populární soutěž MasterChef Česko. TV Nova po představení první osmičky účastníků odhalila další čtyři amatérské kuchaře, kteří se poperou o 2,5 milionu korun. Je mezi nimi účastnice soutěže krásy i majitel reklamní agentury, který rád píše básně.

Novinky v soutěži

Kromě zvýšené odměny pro vítěze kulinářské show čeká na diváky ještě jedna velmi důležitá změna„Zásadní novinkou letošního ročníku je to, že rovnou hledáme finálovou šestnáctku. Takže do kuchyně se dostane jen šestnáct nejlepších. Neznamená to, že by neproběhly castingy, ale diváci se rovnou dostanou do boje o udržení v kuchyni MasterChefa,“ říká showrunner, podle svých slov takový dirigent, režisér režisérů, Radovan Síbrt.

Vracení se do hry končí

Mezi věci, které se však nemění, patří složení poroty. Ta je opět složena ze špičkových šéfkuchařů, Přemka Forejta, Radka Kašpárka a Jana Punčocháře. Soutěžící budou čelit náročným výzvám, testům chuti a znalostí nebo časově náročným úkolům, ve kterých musí obstát nejen sami za sebe, ale často i v týmech, tentokrát bez možnosti vrátit se do hry.

„Každý ročník je zajímavý. Nedokážu posoudit, jestli je tento silnější, těch kritérií, která by se dala hodnotit, je příliš mnoho. Ale určitě jsou to zajímavé osobnosti, které velmi dobře vaří, takže já jsem s letošním výběrem moc spokojený. A doufám, že budou i diváci,“ říká Síbrt.

Kdo si jde pro miliony

Jací další amatérští kuchaři se tedy připojí k osmi již známým účastníkům MasterChef Česko 2023? Nabízíme krátké vizitky čtyř potenciálních vítězů celosvětově oblíbené show.

Petra

Petra Kamencová (43) z Berouna je maminkou dvou dětí. Jak sama říká, žije velmi aktivně a v budoucnu by chtěla vybudovat zdravou fastfoodovou restauraci a věnovat se vzdělávání v oblasti gastronomie. Pro Petru nejde o první soutěž, v minulosti se totiž účastnila i souboje o korunku pro královnu krásy.

Zdeněk

Sládek Zdeněk Česák (44) z obce Plánice miluje západočeský venkov a pivo. Zná dokonale místní suroviny. Dokáže ulovit kance, chovat kuřata i králíky a vypěstovat vlastní zeleninu a bylinky. To by mu mělo pomoci, aby v náročných výzvách MasterChefa uspěl.


Žaneta

Žaneta Kavala (29) z Pardubic miluje italskou a vietnamskou kuchyni. Láska k vaření jí údajně pomohla překonat neradostné období a díky ní má stále dobrou náladu. Věnuje se sociálním sítím, kde se fanouškům svěřuje se svými kulinářskými zážitky. 

Lukáš

Lukáš Šiml (31) z Prahy je majitelem reklamní agentury. Do MasterChefa ho přihlásili kolegové z práce, kterým zachutnalo, když jim uvařil na firemním výjezdu. Lukáš o sobě tvrdí, že je křehký introvert. Dokonce píše i básně.

V naší fotogalerii se můžete seznámit se všemi zatím známými účastníky MasterChef Česko 2023:

Fotogalerie - MasterChef Česko 2023

Ukázat 42 fotografií

Recepty k tomuto článku

Mohlo by vás zajímat

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více