Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Nepečená tvarohová pochoutka s piškoty: Našlehaný a ochucený tvaroh báječně osvěží a božsky chutná, dort je přitom tak snadný
Zdroj: Toprecepty, Bahula

Nepečená tvarohová pochoutka s piškoty je výborný a rychlý dezert, který si většinou připravujeme v létě. Proč si ale tuto osvěžující dobrotu plnou lahodného tvarohu nedopřát i v zimních měsících?

Nepečené tvarohové dezerty

Nepečené dezerty jsou výborné nejen v létě. A tvaroh jim dodává svěží nádech. Chuť na osvěžující vzpruhu můžeme dostat i během chladnějších období. Tvarohových dezertů existují různé varianty. V některých se používají ztužovače a želatiny, my si na zpevnění vystačíme jen s pudinky. 

Suroviny do tvarohové pochoutky

Do tohoto dezertu dáváme zásadně tvaroh z kostky, hodí se tučný i polotučný. Tvaroh z vaničky je příliš řídký. V receptu využíváme také vanilkové pudinky. Potřebujeme, aby dobře chutnal i byl hezky pevný. Z ingrediencí využijeme ještě cukr moučku a vodu na přípravu pudinku. Dále se hodí i dětské piškoty (můžete si je i přichystat doma) a marmeláda na pomazání. Výborné jsou ty chuťově výraznější, jako je rybízová, malinová. 

Dezert můžeme poskládat, jak se nám líbí. Nahoře mohou být piškoty, ale také tvarohová vrstva. Dezert krásně vypadá a lépe chutná, když ho ozdobíme. Kromě porce šlehačky se hodí i ovoce. Jako dekorace poslouží také strouhaná čokoláda (nebo hoblinky), ovocný či čokoládový topping, ale také sirup nebo šťáva. 

Sladké

Sladká chuť je lákavá. Dopřáváme si ji po jídle ve formě dezertů, mezi hlavními jídly jako cukrovinky nebo zákusky ke kávě. Často si připravujeme sladké snídaně, ideálně slazené medem nebo ovocem. A…

Tvarohová pochoutka s piškoty

Na přípravu budete potřebovat: 3 kostky tvarohu, 3 vanilkové pudinky, 6 lžíce cukru moučky, 1 malou chuťově výraznější marmeládu, 0,75 l vody, 1 balíček dětských piškotů a šlehačku.

Jak na to? Do kastrolu dejte vanilkové pudinky a rozmíchejte je s 0,75 litru studené vody. Přidejte cukr a za stálého míchání je na mírném ohni nechte přejít varem. Do ještě teplého pudinku zašlehejte tvaroh dohladka.

Na dno dortové formy naskládejte piškoty, na ně dejte vrstvu tvarohu s pudinkem a na ni vrstvu piškotů. Piškoty potřete marmeládou, přidejte vrstvu tvarohové směsi a znovu vrstvu piškotů.

Takto připravený dort nechte odležet v lednici alespoň 12 hodin. Porce podávejte ozdobené. Hodí se šlehačka, ovoce. Vršek tvarohového dezertu ještě můžete dozdobit strouhanou čokoládou, ale také například ovocným sirupem.

Náš tip: Přichystat si můžete také nepečený tvarohový dortík s malinovou omáčkou podle následujícího videoreceptu:

Recepty k tomuto článku

Mohlo by vás zajímat

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více