Nepečená tvarohová pochoutka s piškoty: Našlehaný a ochucený tvaroh báječně osvěží a božsky chutná, dort je přitom tak snadný
15. 2. 2024 Vaření
Nepečená tvarohová pochoutka s piškoty je výborný a rychlý dezert, který si většinou připravujeme v létě. Proč si ale tuto osvěžující dobrotu plnou lahodného tvarohu nedopřát i v zimních měsících?
Nepečené tvarohové dezerty
Nepečené dezerty jsou výborné nejen v létě. A tvaroh jim dodává svěží nádech. Chuť na osvěžující vzpruhu můžeme dostat i během chladnějších období. Tvarohových dezertů existují různé varianty. V některých se používají ztužovače a želatiny, my si na zpevnění vystačíme jen s pudinky.
Mohlo by vás zajímat
Suroviny do tvarohové pochoutky
Do tohoto dezertu dáváme zásadně tvaroh z kostky, hodí se tučný i polotučný. Tvaroh z vaničky je příliš řídký. V receptu využíváme také vanilkové pudinky. Potřebujeme, aby dobře chutnal i byl hezky pevný. Z ingrediencí využijeme ještě cukr moučku a vodu na přípravu pudinku. Dále se hodí i dětské piškoty (můžete si je i přichystat doma) a marmeláda na pomazání. Výborné jsou ty chuťově výraznější, jako je rybízová, malinová.
Dezert můžeme poskládat, jak se nám líbí. Nahoře mohou být piškoty, ale také tvarohová vrstva. Dezert krásně vypadá a lépe chutná, když ho ozdobíme. Kromě porce šlehačky se hodí i ovoce. Jako dekorace poslouží také strouhaná čokoláda (nebo hoblinky), ovocný či čokoládový topping, ale také sirup nebo šťáva.
Sladká chuť je lákavá. Dopřáváme si ji po jídle ve formě dezertů, mezi hlavními jídly jako cukrovinky nebo zákusky ke kávě. Často si připravujeme sladké snídaně, ideálně slazené medem nebo ovocem. A…
Tvarohová pochoutka s piškoty
Na přípravu budete potřebovat: 3 kostky tvarohu, 3 vanilkové pudinky, 6 lžíce cukru moučky, 1 malou chuťově výraznější marmeládu, 0,75 l vody, 1 balíček dětských piškotů a šlehačku.
Jak na to? Do kastrolu dejte vanilkové pudinky a rozmíchejte je s 0,75 litru studené vody. Přidejte cukr a za stálého míchání je na mírném ohni nechte přejít varem. Do ještě teplého pudinku zašlehejte tvaroh dohladka.
Na dno dortové formy naskládejte piškoty, na ně dejte vrstvu tvarohu s pudinkem a na ni vrstvu piškotů. Piškoty potřete marmeládou, přidejte vrstvu tvarohové směsi a znovu vrstvu piškotů.
Takto připravený dort nechte odležet v lednici alespoň 12 hodin. Porce podávejte ozdobené. Hodí se šlehačka, ovoce. Vršek tvarohového dezertu ještě můžete dozdobit strouhanou čokoládou, ale také například ovocným sirupem.
Náš tip: Přichystat si můžete také nepečený tvarohový dortík s malinovou omáčkou podle následujícího videoreceptu:
Témata
Recepty k tomuto článku
Mohlo by vás zajímat
Přečtěte si Zobrazit více
Poctivý domácí tvaroh zvládne i úplný začátečník. Stačí se vyzbrojit teploměrem a trpělivostí
Jak na krém do cukroví, který déle vydrží? Sázkou na jistotu je máslový základ, alkohol navíc a dostatek cukru
Jak vytvořit čokoládové hoblinky? Tuto jednoduchou ozdobu zvládneme velmi snadno, poradíme jak na to