Vynikající drinky, které vás tuto zimu skvěle zahřejí
21. 11. 2016 Vaření
Zima už udeřila a tak si více volných chvil užíváme v teple svých domovů. Zahřát nás v nich může nejen výborné jídlo, ale také lahodné nápoje. Připravte si s námi vynikající drinky, které vás zahřejí i v třeskutých mrazech a stoprocentně vám zachutnají. Navíc jsou bez alkoholu, takže si na nich smlsnou i děti.
Dýňové latte
Ingredience:
- Šálek vody
- Lžička kurkumy
- Lžička skořice
- Špetka černého pepře
- Šálek dýňového pyré
- 1 a ½ šálku mandlového mléka
- 1 lžíce javorového sirupu nebo medu
První čtyři ingredience dejte do hrnce a přiveďte k varu. Nechte vařit po dobu 1 minuty a směs dejte do mixéru. Přidejte pyré, mléko a sirup a zlehka promixujte.
Kokosovo-vanilkový šejk
Ingredience:
- 1 šálek plnotučného mléka
- 1 šálek kokosového mléka
- 1 lžička kokosového extraktu
- 1 vanilkový lusk
První 3 ingredience dejte do malého hrnce. Vanilkový lusk rozřízněte a vyškrabte semínka. Semínka i lusk přidejte ke směsi a na mírném ohni vařte po dobu 2 - 3 minut. Tento nápoj lze udělat také v alkoholické verzi přidáním kořeněného rumu nebo vodky.
Hruškovo-jablečný cider
Ingredience:
- 2 l čerstvého jablečného moštu
- 2 l hruškového džusu
- 2 tyčinky skořice
- Lžička nastrouhaného muškátového oříšku
- 1 vanilkový lusk
- 1 badyán
Všechny ingredience dejte do velkého hrnce a na mírném ohni pomalu přiveďte k varu. Často promíchávejte. Vařte po dobu 5 – 10 minut a můžete podávat. Pokud si chcete připravit dospěláckou verzi, přidejte panák rumu nebo bourbonu.
Mohlo by vás zajímat
Přečtěte si Zobrazit více
15 nejlepších receptů na vánoční cukroví: Prohlédněte si výběr z našeho receptáře
15 nejchutnějších jablečných moučníků: Nechte se inspirovat výběrem receptů
Zapečená brokolice se šunkou a sýrem: Na šťavnaté jídlo z jednoho pekáčku je třeba správně uvařit zeleninu, aby zůstala křupavá
Přečtěte si Zobrazit více
Recepty a triky na nejlepší halloweenské cukrovinky rozhodně pobaví děti. I dospělí si s nimi až strašidelně rádi zamlsají
Langoše z jogurtového těsta jsou v horkovzdušné fritéze hotové do 10 minut: Stojí pár korun a připravit je zvládne každý
Jak na camping salát, který nadchl Jana Krause: Těhotnej kuchař prozradil, v čem je kouzlo jeho receptu
Komentáře (1)