Poslední diskuze
„Co dnes uvařit?“ Nadja, před 1 hodinou
„Přání a gratulace“ Nadja, 5. 7. 2025 08:17
„Co umixovat dcerce v léte?“ Nadja, 1. 7. 2025 14:04
Poslední příspěvky
„tara23: my milujeme br.kaši, ale z některých brambor není…“ Nadja, před 1 hodinou
„tara23: tak jsem jako děti u tebe Věrko já miluji bram.kaši…“ Simona Skolakova, před 1 hodinou
„Jajajajaapaja: Ta panenka, je jenom okořeněná a osmažená na…“ Veronika.Hrozna, před 2 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
6. 12. 2008 12:00
6. 12. 2008 00:00
5. 12. 2008 22:13
3 bílky,
210g moučkového cukru,
120g hrubé mouky,
4 lžíce silné černé kávy,
tuk,
hrubá mouka na plech
Z bílků ušleháme tuhý sníh a po lžících zašleháme cukr. Lehce vmícháme mouku a po lžicích studenou kávu. Kornoutkem s trubičkou stříkáme na plech vymazaný máslem a vysypaný moukou různé tvary, např. preclíky nebo srdíčka. Připravené plechy necháme na teplém místě 1-2 hodiny sušit. Pečeme je ve velmi mírně vyhřáté troubě - skoro sušíme.
Pak mám ještě variantu Ruská pasiáns:
1 1/2 hrnku moučkového cukru,
1 1/4 balíčku oloupaných a nastrouhaných mandlí,
1/2 ČL nastrouhané kůry z dobře omytého citronu,
1-2 bílky, tuk na vymazání plechu,
mouka na vysypání plechu,
kandované ovoce.
Nevím jestli to je ono, a myslím, že hodně podobné cukroví tu je.
5. 12. 2008 21:45
5. 12. 2008 20:49
5. 12. 2008 17:58
3. 12. 2008 17:30
2. 12. 2008 10:17
1. 12. 2008 13:29
1. 12. 2008 13:10
1. 12. 2008 12:58
1. 12. 2008 12:51
1. 12. 2008 12:39
1. 12. 2008 12:24
1. 12. 2008 12:22
Předchozí 1 2 3 Další