Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Co dnes uvařit?

Nadja:Voda musi vrit, takze vkladat primo do vrouci vody, staci sekunda.



lencas:Na gulas muzes pouzit i hovezi zadni, nebo tzv. podpleci, to je libove a pritom ne suche a cenove prijatelnejsi, nez zadni.Z veprove kyty muzes klidne udelat i gulas, ale bude maso sussi.Nam to ovsem take nevadi;-).Na peceni pouzij kotletu vcelku, doporucuji pect pod poklopem, odklopit az na samem konci na kurcicku.
Na vypecky bych pouzila nejspise libovou plec.Preci jen se ty kousky maji daleko vetsi tendenci vysusit, nez kdyz peces libove maso v celem kuse.
Z krutich prsou delavam i "svickovou", z vykosteneho krutiho stehna, prodava se jiz predpripravene, delavam gulas, segedin, pecu...

Nadja:co se týká masa, nejradeji kuře,... ale asi by šlo i nejaké dietní hovězí či vepřové ale tyto masa neznám

Nadja:taky nemám odvahu, do vody, z ní to divne

to víte mám ráda řízky kveták langoše,... ale bez fritáku problém a mám jen starou remosku, jednu plotýnku , zcela bez trouby

Olinka5555: toto dělal můj bratranec s bramborákem, ale já nikdy neměla odvahu to zkusit.:-S
Voda se musí vařit, nebo stačí jen horká?

lencas:
mně se osvědčilo ponořit osmažené (květák, řízek, karbanátek) na několik vteřin do vroucí vody, kupodivu to funguje smažené pak není nasáklé tukem většina tuku zůstane ve vodě a chuťově to není poznat. Kdysi to doporučila kamarádce doktorka, když měla mononukleózu.

Přeji hezký den :-) a dnes jsme měli naložené kuřecí nudličky s rýží a rajčatový salát ;-):-K

MarcelaPa: byla jsem zrovna tady ;-)

:-! lencas: další od Drobka:
http://www.toprecepty.cz/recept/29101-smazeny-kvet...
od yanull:
http://www.toprecepty.cz/recept/12935-smazeni-a-do...
a dokonce Řízky v jogurtu (pečené v troubě) od Iljuši:
http://www.toprecepty.cz/recept/4594-rizky-v-jogur...

Nadja: Nadi, byla jsi rychlejší.;-):-))

lencas: v katalogu receptů v sekci zeleninová jídla je květák smažený v troubě, má hodně kladných reakcí, všichni, kdo vyzkoušeli, chválí.

lencas: ;-) květák z trouby od Ivulinky:
http://www.toprecepty.cz/recept/13321-kvetak-smaze...

Jelikož jsem opět sama, musím dojíst zbytky, tudíž jsem dala dohromady toto:
http://www.toprecepty.cz/recept/44964-obed-ci-vece...
;-):-p a docela mi to chutnalo.

lencas: syn si oblíbil kuřecí maso a jiné z větší části odmítá, takže většinu jídel dělám z kuřecího - guláš, závitky, i něco jako výpečky, svíčkovou, na paprice, ....
Můžeš použít i krůtí, králíka, nutrii...
;-) S květákem v troubě nemám zkušenosti, ale někde tady rcp určitě je.

Tak já dneska ještě zbytkuju ze včera - mám pangasia a brambory.

@Lencas - co kdybys ho dala do trouby? Nemám s tím zkušenosti, ale napadlo mě to - dělám takhle pečenýho smaženýho králíka v troubě a chystám se tak dělat i karbenátky (pečený v troubě), možná by to šlo i s květákem?

a jeste jeden otravný dotaz
nemám friták, dá se kveták,... obalit a usmažit, aby nebyl nasáklý olejem jako z pánvičky ?
nesmím ted nic moc mastného a tučného a nejak si nevím rady

Dnes vuřty na pivu a domácí chleba.Jana

Přispět do diskuze

Přidat příspěvek

Poslední diskuze

„Přání a gratulace“ Severinka, před 4 hodinami

„Co dnes uvařit?“ MarcelaPa, před 9 hodinami

„Jak zmírnit ostrost guláše?“ durmanCZ, 5. 5. 2024 15:35

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více