Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Co dnes uvařit?

Dnes máme ještě to vepřové na žampionech,akorát mamče jsem místo knedlíků uvařil brambory.Jo a ještě máme hovězí polévku.
Zítra budu malovat kuchyni,tak to tady mám jak po výbuchu;-)
Jo a ještě,co se týče vaření v PH a celkově : mamča je asi 5 let po operaci střev,nemám to lehké s vařením,proto se třeba bojím použít kupovanou smaženou cibulku atd. Radši si všechny suroviny upravim sám,abych věděl na čem jsem co dělal......;-)

cathleen: naprostý souhlas,každý hrnec se hodí na něco jiného.Třeba hovězí,či kuřecí vývar je z PH moc dobrý:yes::yes:
Protože jsem chlap a nerad myju nádobí,na omáčky budu radši používat tlakáč.Už kvůli tomu zahuštění - nemám ten správný odhad a rádi používáme k zahuštění i smetanu.
Takže konstatuji : za ty peníze,co jsem za PH dal to už kvůli těm vývarům stojí.Kupoval jsem ho v “ akci “, tudíž celkem levně, takže celkem spokojenost;-)

Hezký den,u nás pečená krkovička, nové zelí a chlupáče, polévka hovězí s nudlema:-p

jarda Kadic: k papiňáku jsme se teď po delší době vrátili také, ale přesto masa i omáčky, polévky z PH miluju. Ono je asi dobré použít každý z téch hrnců na něco jiného.
Cibulku mám koupenou i smaženou sušenou, kdybych chtěla jídlo navonět bez špinění pánve. V noci vaříme výjimečně, spíš něco, co se opravdu nemusí vůbec hlídat, míchat, ochutnávat. A přes den klidně i tu omáčku - odskočit ze zahrady, zamíchat a zas se vrátit ven, zvládne přeci levou zadní i manžel.;-)

Nadja: :-O jááá že napsala slovo manža? Ale fuj:-Dstydím se až do morku kostí...tehdy to nebylo používané tak moc jako teď, kdy si ho vybavím ve spojení -manža si čvachtal- bléé.
Každopádně - tohle zahušťování mám opravdu vyzkoušeno a opravdu nám omáčky moc chutnají.:yes: Doporučila bych ho asi jen těm, kdo už mají ve vaření nějaký odhad. Ono to v PH zhoustně až po delší době, tak ať si to třeba začínající kuchařka nepřehustí.

jarda Kadic: Zahušťovat v PH snad jde - někdo o tom tady psal.
Někde na Dámě jsem četla, že lze péct i chleba - opsala jsem si:

Chleba v PH od janaj
370 ml vody (případně dodat podle druhu použité mouky)
400 g hladké mouky
cca 150 g grahamové mouky (nebo jiné než hladké)
sůl, kmín
případně koření, olivy, salám, cibulku... dle chuti
1 sáček sušeného droždí
1 lžička cukru
umíchat a nechat kynout na program Těsto v domácí pekárně.
Do pomaláčku (velký Kenwood) jsem dala pečící papír. Na HIGH pekla asi 2,5 hod. normálně, pak jsem pod pokličku dala utěrku, aby tahala vlhkost, pokličkou přikryla a pekla ještě necelé 2 hodiny.
Dávat pozor - každý hrnec peče jinak a záleží i na mouce, která se tam dá. Opatrně na kůrku aby nebyla moc tvrdá, to si každý musí ohlídat.

:-O Už jsem našla o tom zahušťování:
od cathleen na fóru DOMÁCÍ PEKÁRNA z 10.12.2008 06:00:32
Do PH dám - zjednodušeně řečeno - najednou všecko,co do omáčky patří, včetně mouky na zahuštění. Promíchám metličkou, dám vařit, za 1,5-2h znovu promíchám metličkou a dochutím, přikryju poklicí a dovařím. Nemusím hlídat a můžu dělat jakoukoliv jinou práci nebo jít třeba na zahradu. Snad díky tomu,že se mouka "vaří" ty 4-5h (ono to moc nevaří, spíš "táhne"), si manža pochvaluje, že takhle dobré omáčky nebývaly.

Tak, uvařeno.A jde se obědvat.Tak tedy máme vepřové na žampionech,knedlik.Většinu žampionů jsem před vařením,kvůli mamče rozstrouhal.

Nadja: Nadi,když už ho mám,tak v něm občas, zrovna dnes přes noc vařím.A,uprimně - to,co udělám v něm, udělám, když budu hlídat dobu vaření (nevařit zbytečně dlouho ) v papiňá ku taky,a za krátkou dobu.Když to totiž v papiňáku někdo přežene,tak se mu maso rozsype na tvrdá vlákna.Já už to mám vychytané.
Nehledě na to,že co budu vařit si většinou vymyslim na poslední chvíli...........;-) V pomaláči se nedá osmažit cibule, stejně tak zahustit,to všechno v papiňáku jde.Prostě, papiňák se mi zdá lepší;-) Ale nelituji,koupil jsem ho v “akci“, takže jsem se finančně nezruinoval:-)):-)):-)):-))

Hezký sluníčkový den, u nás dnes bramborová polévka a palačinky s jahodovou marmeládou:-p, večer ugrilujeme masíčko

jarda Kadic: jak jsi s pomaláčkem spokojený - kdyby ses měl znovu rozhodovat o jeho nákupu, koupil bys, nebo bys zůstal věrný papiňáku? ;-)

MarcelaPa: Já už je dělal mockrát,ale na sladko mě nikdy nenapadlo;-) dnes ještě máme řízky a filé,na zítra mám naplánované vepřové na žampiónonech,dám to do pomaláče,at mi na něj nesedá prach:-D

jarda Kadic: udělala jsem je sladké, ale dělají se většinou slané, to ty určitě znáš, s tím medem byly moc dobré.

MarcelaPa: Aha, takže na sladko :-O:-O:yes::yes::yes:

jarda Kadic: právě jsem je dosmažila, jsou výborné, udělala jsem je s medem.:-p

jarda Kadic: u nás bezinky ještě nekvetou, ale kosmatic se určitě dočkáme. Zatím jsem měla alespoň svítek, bez květu.:-p
http://www.toprecepty.cz/recept/10588-svitek-a-kos...

Přispět do diskuze

Přidat příspěvek

Poslední diskuze

„Co dnes uvařit?“ Simona Skolakova, před 2 hodinami

„Přání a gratulace“ Simona Skolakova, 8. 5. 2024 22:20

„Jak zmírnit ostrost guláše?“ durmanCZ, 5. 5. 2024 15:35

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více