Zablafuňky
I z obyčejných surovin je možné připravit vynikající jídlo. Tuto omáčku uvaříme z brambor, které zalijeme vývarem z koření, zahustíme a zalijeme smetanou. Omáčku můžeme ochutit octem. Podáváme s rozšlehanými vejci v omáčce nebo s vejci natvrdo.
Suroviny pro 6 porcí
6porcí
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 5 249 kJ / 1 255 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 40,35 g |
Tuky | 35,03 g |
Vláknina | 27,70 g |
Cholesterol | 461 mg |
Sodík | 308 mg |
Sůl | 0,52 g |
Sacharidy | 181,83 g |
Postup přípravy
Krok 1: Dáme vařit oloupané brambory spolu s půlkou cibule, přidáme kmín a sůl.
Krok 2: Než se brambory uvaří, svaříme koření s cibulí. Množství tymiánu zvolíme dle chuti.
Krok 3: Jakmile jsou brambory měkké, přilijeme přes jemné sítko vývar z koření a za stálého míchání zahustíme záklechtkou z hladké mouky a vody (mouku rozmícháme v troše vody). Poté je třeba vařit alespoň 15 minut. Přidáme smetanu. Potom zavaříme vajíčka buď celá podle počtu strávníků, nebo 1-2 rozšlehaná.
Krok 4: Zavaříme a dochutíme podle sebe solí. Na talíři můžeme dochutit octem.
Zveřejněno 17. 9. 2015
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Zablafuňky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/PAZ1
Moje poznámka
Zablafuňky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/PAZ1
Nejnovější recepty
Uzená kuřecí stehna na víně s česnekem a rozmarýnem
Přidáno před 17 hodinami
Těstoviny s dýňovou omáčkou
Přidáno před 22 hodinami
Tradiční prošívaná deka
Přidáno 17. 9. 2025 20:54:13
Vafle z párků a vajíček
Přidáno 17. 9. 2025 18:02:44
Tokáň z kuřecího masa se smetanou
Přidáno 17. 9. 2025 17:54:39
Tartaletky s jablíčky a karamelem
Přidáno 17. 9. 2025 17:46:02
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Hraběnčiny výborné řezy
Rorejsek před 3 hodinami
Kuřecí stehna pečená v jogurtu s hrubozrnnou hořčicí
E. J. K. před 10 hodinami
Pečená švestková povidla
Vivik21 před 10 hodinami
Krenex
dragomirac před 11 hodinami
Domácí vepřovka z krkovice z papiňáku (tlakového hrnce)
Slavista62 před 11 hodinami
Domácí vepřovka
Slavista62 před 12 hodinami
Bílé fazole s bramborami a smetanou
jana1974 před 12 hodinami
Buchta Fešák
LuccHansel před 12 hodinami
Rychlý švestkový koláč
Palusanda před 13 hodinami
Sekaná s cuketou
evik_svistik před 13 hodinami
Tématické fráze:
polévka zablafunky,
co jsou zablafuňky,
zablabunky,
recept-zablafunk,
zavlafunky,
zabkafunky,
polévka - zablafuňka,
zablafuňky polévka,
co to jsou zablafuňky,
recept na zablafundy,
zablafunky jídlo zbrambor,
polévka zablažuňka,
brambory na kyselo zablafunky,
recept na zablafánky,
zablavky,
zlalblafuňky,
bramborová rajda,
zalafunky,
zaplafunky,
zablafunjy
Suroviny:
brambory,
cibule,
kmín celý,
sůl,
voda,
koření nové koření,
pepř celý,
koření hřebíček,
bobkový list,
tymián sušený,
cibule,
smetana,
mouka hladká,
vejce,
ocet
Komentáře (17)
Nezná náhodou někdo ještě recepty na ty další bramborové dobroty z této knihy?