Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Kuřecí stehna na ementálovém másle s opečenými brambory

Hodnocení receptu je 4,8 (11×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

yoghurtt yoghurtt

Snadný

Doba přípravy x

x

Suroviny

Porce: x

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie17 294 kJ /
4 133 kcal
Bílkoviny194,57 g
Tuky247,92 g
Vláknina44,34 g
Cholesterol 598 mg
Sodík 906 mg
Sůl2,00 g
Sacharidy262,30 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Kuřecí stehna omyjeme a naskládáme do pekáčku, 1 kg stehen (asi 10 kousků). Krok 2: Stehna osolíme, opepříme a dokořeníme zbytkem koření. Podlijeme mírně vodou a mezi každá 2 stehna dáme lžíci ementálového másla. Krok 3: Přidáme cibule na kolečka a celé stroužky česneku. Krok 4: Pečeme asi 40 min, příležitostně podléváme šťávou, aby se nahoře stehna nepřipálila. Krok 5: Brambory nakrájíme na kolečka a opečeme na pánvi s olejem. Krok 6: Na brambory dáme asi 2 lžičky vegety. Šťávou ze stehen pak můžeme polévat brambory. Můžeme přidat i zeleninu, tatarku nebo jiné přílohy.

Zveřejněno 24. 9. 2010

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/vZD0

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/vZD0

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (27)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

Já ho chci taky...;-(:-D:-D Alberta mám tři bloky daleko, jenže furt leje...:-// Janičky, máte to obě pěkňounké!:-K

Jani, přidávám foto, bylo to skvělé a vůbec, to máslo nemá chybu, hned na snídani jsem si ho dala na chleba, mňam, mňam:-p. Plusík už jsem ti dala a doporučuji všem máslo i jídlo;-)

U nás Albert není juknu jinde.Receptík ukládám a brzy udělám:-p+9

A já ho mám!! Měli ho v Albertu za 29,90!! Dělám tentýž recept s křídly;-)

:-p:-OEmentálové máslo,to slyším prvně;-)Ale dobrota to podle fotky určitě bude velká:-p+:yes::yes:

Eliza:to jsme na tom stejně,plno věcí odtud okoukávám a ještě dnes se stále učím..;-)

Jani, u nás se už taky cení nové chutě, ale dalo mi to fušku :-))Můj muž byl chodící konzerva :-/

To buď ráda, pro takové se vaří nejlíp. Nejhorší je to s konzervativci...;-)
Jani, já toho nevím a nezmám, to bys koukala...:-8:-))

Mimochodem, taky bych řekla, že jsem ten kelímek musela někde vidět..:-O

Téééda, hned jsem se taky chtěla zeptat na to ementálové máslo!! Ŕíkala jsem si, zase jen já nebudu vědět, co to je...:-D a ona Eliza taky, hurááá:-!:-!:-)) Ale super, že je tady foto toho másla, ten recept se mi proklatě líbí. Śkoda, hned zítra bych udělala ementálová křídla, ale nevím, jestli budu mít štěstí sehnat to máslo..:-/ Jinak :yes::yes::yes:

:-8 zkoušet se musí,to jinak nejde,u nás se to cení,manžel má rád nové a zvláštní chutě..:-p

Také je mi ten obal povědomý, ale asi jsem ho přešla s tím, že je to další z mnoha margarínů...;-):-8

Tématické fráze:
pecena kurecí stehna s bramborem, pečení kuřecích stehen, opečené brambory, pečené kuřecí stehna s bramborama, brambory na másle, pečené kuřecí stehna s brambory, pečené kuřecí stehna s bramborem, pečené kuřecí stehno s brambory, nejlepší recepty z kuřecích stehen, kuřecí stehna pečené s brambory, pečené kuře na másle, kuřecí stehna na bramborách, pečené kuře s opečeným bramborem, kuřecí stehna s brambory, kuřecí stehna délka pečení, nejlepší opecene brambory, kuře s opečeným bramborem, kuřecí stehna s bramborama, pečena kuřeci stehna s brambory, příprava kuřecích stehen

Suroviny:
stehno kuřecí, brambory, olej, cibule, česnek, koření na pečené kuře, paprika sušená sladká, sůl, pepř, máslo, vegeta

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu