Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Vepřové maso se žampiony a rýží

Vepřové maso je výborné, přitom relativně levné. Budete-li toužit po něčem chuťově bohatém, připravte si plátky vepřového masa se žampionovou omáčkou podle našeho receptu. Ideální přílohou je dušená rýže nebo šťouchané brambory.

Hodnocení receptu je 4,9 (23×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 75 min Doba přípravy: 15 min Doba tepelné úpravy: 60 min

75 min (15 min příprava + 60 min tepelná úprava)

29. 7. 2010 21:26

Suroviny pro 4 porce

4 porce

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie5 141 kJ / 1 229 kcal
Bílkoviny112,28 g
Tuky76,69 g
Vláknina15,20 g
Cholesterol 200 mg
Sodík 286 mg
Sůl0,50 g
Sacharidy16,80 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Nevím zda se k tomu hodí i něco jiného, ještě jsem to s ničím jiným nezkoušela. Určitě by se hodil i knedlík, samozřejmě je to na vás, co si k tomu dáte. Nápadům se meze nekladou, nápadům se fandí.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

Renata L Renata L

24. 11. 2019 14:07

Starý dobrý osvědčený recept,dělám už léta,jen na závěr vložím na zjemnění kousek másla.Zahušťuji hl, moukou rozkvedlanou v troše vody.Dnes jsme zrovna měli na oběd,tak jsem s dovolením přidala fotografii:-)

Zbyněk Šeděnka

10. 9. 2017 23:47

Trošku jsem to obměnil. Jako koření jsem použil jen sůl, pepř a kmín a ze začátku jsem společně s cibulí a masem přidal na drobno nalámané sušené houby. Když bylo maso měkké, zahustil jsem trošku hladkou mouikou, zjemnil smetanou a vhodil nakrájené žampiony. Bylo to vynikající. Hnědá směs vonící po houbách, měkké maso a křupavé žampiony. Jo a dali jsme si to s bramborovou kaší a taky dobrý.

casino casino

9. 1. 2017 13:13

Katerina:
Náhodou jsem zrovna udusil filé na houbách, a v podstatě jsem se trefil do tohoto rcp. :-D
Bez vegety, ač ji často pužívám:-)
Žampiony dal nadvakrát a nakonec zahustil studeným máslem naněkolikrát:-)

Katerina

9. 1. 2017 10:54

Doma to mame vseci moc radi. Ja to delam na platkach. Zitra to budu varit<3<3<3

P1azer

19. 11. 2013 08:43

Já jsem nedával bujón ani vegetu, dal jsem ale houbové koření, protože žapióny to moc neprovoní. Nakonec jsem to zalil smetanou a trošku zahustil.

Rozarka

13. 5. 2012 11:35

Dělám dneska na oběd a už mě to tu voní celým domem.Už se těšíme..určitě to bude mnamka!!! Dávam bodík:yes:

yoghurtt yoghurtt

30. 7. 2010 11:46

Děkuji za bodíky,no ta šťáva je tmavší ani nevím proč,asi tím kmínem,ale ledvinky a játra by možná šli taky... Ale je tam jen vepřově a žampiony.:-8

cardanka

29. 7. 2010 23:10

yoghurtt:-K maso, rýže, žampión:-p jsou výborné, jistě by nepohrdl tímto:-p pokrmem i sám špión;-), 2.bodík uložen:yes:;-)

JanaDorazinova JanaDorazinova

29. 7. 2010 23:07

Mi to trochu připadá, jako játra, nebo ledvinky:-O I ta šťáva je tmavší.

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: vepřové maso se žampiony vepřové maso na žampionech vepřové na žampionech s rýží vepřové se žampiony vepřově na žampionech veprove maso s rýží vepřové kostky na žampionech maso na žampionech vepřové maso na žampionech s rýží vepřové maso s žampiony maso s ryží maso se žampiony vepřové maso na štávě s rýží recept na veprove maso se zampiony vepřový guláš se žampiony žampiony s ryzi vepřový guláš s rýží vepřové kostky se žampiony maso na štávě s rýží omáčka z vepřového masa s rýží

Suroviny: maso vepřové, cibule, žampióny, olej, kmín celý, pepř mletý, sůl

TopRecepty.cz

Vepřové maso se žampiony a rýží

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/l24M