Vepřové maso se žampiony a rýží

Vepřové maso Doba přípravy: 40 min 9 názorů

Vepřové maso Doba přípravy: 40 min 9 názorů

Suroviny 4 porce

1/2 kg vepřového masa
1 cibule
žampiony(nejlépe vážené)
kmín
vegeta nebo magi
pepř
sůl
rýže

Postup přípravy receptu

  1. Vepřové maso nakrájíme na kostky(jako na guláš), cibuli na plátky, žampiony očistíme, omyjeme a nakrájíme na plátky.

  2. Pánev připravíme s olejem na který vložíme kostky masa.

  3. Jakmile se maso zatáhne do sebe, přidáme pokrájené plátky cibule a společně promícháme. Okořeníme kmínem a pepřem a podlijeme trochou vody, aby se maso zespodu nechytlo na pánev.

  4. Podlíváme dokud maso není měkké.

  5. Jakmile je maso měkké vhodíme žampiony a společně promícháme.

  6. Pokud se zdá, že omáčka je málo hustá, můžeme zahustit smetanou a hladkou moukou.

  7. Povaříme maso se žampiony a podáváme s rýží.

Poznámka od kuchařky

Nevím zda se k tomu hodí i něco jiného,ještě jsem to s ničím jiným nezkoušela.Určitě by se hodil i knedlík,samozřejmě je to na vás co si k tomu dáte.Nápadům se meze nekladou,nápadům se fandí...:)

Komentáře k receptu Vepřové maso se žampiony a rýží

  • Renata L Renata L

    Starý dobrý osvědčený recept,dělám už léta,jen na závěr vložím na zjemnění kousek másla.Zahušťuji hl, moukou rozkvedlanou v troše vody.Dnes jsme zrovna měli na oběd,tak jsem s dovolením přidala fotografii:-)

    Odpovědět

  • Zbyněk Šeděnka Zbyněk Šeděnka(neregistrovaná)

    Trošku jsem to obměnil. Jako koření jsem použil jen sůl, pepř a kmín a ze začátku jsem společně s cibulí a masem přidal na drobno nalámané sušené houby. Když bylo maso měkké, zahustil jsem trošku hladkou mouikou, zjemnil smetanou a vhodil nakrájené žampiony. Bylo to vynikající. Hnědá směs vonící po houbách, měkké maso a křupavé žampiony. Jo a dali jsme si to s bramborovou kaší a taky dobrý.

    Odpovědět

  • casino casino

    Katerina:
    Náhodou jsem zrovna udusil filé na houbách, a v podstatě jsem se trefil do tohoto rcp. :-D
    Bez vegety, ač ji často pužívám:-)
    Žampiony dal nadvakrát a nakonec zahustil studeným máslem naněkolikrát:-)

    Odpovědět

  • Katerina Katerina(neregistrovaná)

    Doma to mame vseci moc radi. Ja to delam na platkach. Zitra to budu varit<3<3<3

    Odpovědět

  • P1azer P1azer(neregistrovaný)

    Já jsem nedával bujón ani vegetu, dal jsem ale houbové koření, protože žapióny to moc neprovoní. Nakonec jsem to zalil smetanou a trošku zahustil.

    Odpovědět

  • Rozarka Rozarka

    Dělám dneska na oběd a už mě to tu voní celým domem.Už se těšíme..určitě to bude mnamka!!! Dávam bodík:yes:

    Odpovědět

  • yoghurtt yoghurtt(autor receptu)

    Děkuji za bodíky,no ta šťáva je tmavší ani nevím proč,asi tím kmínem,ale ledvinky a játra by možná šli taky... Ale je tam jen vepřově a žampiony.:-8

    Odpovědět

  • cardanka cardanka

    yoghurtt:-K maso, rýže, žampión:-p jsou výborné, jistě by nepohrdl tímto:-p pokrmem i sám špión;-), 2.bodík uložen:yes:;-)

    Odpovědět

  • JanaDorazinova JanaDorazinova

    Mi to trochu připadá, jako játra, nebo ledvinky:-O I ta šťáva je tmavší.

    Odpovědět

Tématické fráze: vepřové maso se žampiony vepřové maso na žampionech vepřové na žampionech s rýží vepřové se žampiony vepřově na žampionech veprove maso s rýží vepřové kostky na žampionech maso na žampionech vepřové maso na žampionech s rýží vepřové maso s žampiony maso s ryží maso se žampiony vepřové maso na štávě s rýží recept na veprove maso se zampiony vepřový guláš se žampiony žampiony s ryzi vepřový guláš s rýží vepřové kostky se žampiony maso na štávě s rýží omáčka z vepřového masa s rýží