Ledovky
Na vánoční tabuli nám nesmí chybět talíř plný různých druhů cukroví. Připravte si tyto ledovky, které jsou z máslového těsta. Po jejich upečení se plní krémem z másla s rumovou příchutí. Poleva je pak z oblíbených čokoládových tyčinek.
Suroviny pro 1 dávka
asi 100 kusů
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 40 592 kJ / 9 702 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 72,32 g |
| Tuky | 619,67 g |
| Vláknina | 10,80 g |
| Cholesterol | 2,38 g |
| Sodík | 413 mg |
| Sůl | 1,19 g |
| Sacharidy | 922,86 g |
Postup přípravy
Krok 1: Sypké suroviny dobře promícháme. Přidáme máslo, vejce a mléko, vypracujeme hladké těsto a necháme ho 2 hodiny odležet v lednici.
Krok 2: Poté včas předehřejeme troubu na 170 °C. Plech vyložíme pečicím papírem.
Krok 3: Z těsta vyválíme plát o síle 2 mm, ze kterého vykrajujeme libovolné tvary (srdíčka, vějířky, kolečka). Rozložíme je na připravený plech a pečeme ve vyhřáté troubě na 170 °C do bleda asi 12 minut.
Krok 4: Na krém nejprve ohřejeme smetanu na 80–95 °C. Mezitím do vhodné mísy nakrájíme máslo vychlazené z lednice na plátky silné asi 0,5 cm, zasypeme je cukrem, přidáme rum a případně vanilkovou esenci. Vše rozmělníme šlehačem na hrubší hmotu, ke které pozvolna přidáváme horkou smetanu. Krém se postupně vyhladí a nakonec bude jako nadýchaná pěna.
Krok 5: Na polevu rozpustíme čokoládu a Ledové kaštany s máslem ve vodní lázni a vymícháme je dohladka. Pak přidáváme postupně horkou vodu, která polevu vyleští.
Krok 6: Vychladlé tvary spojujeme krémem a potřeme polevou, do níž vmáčkneme mandle podle fantazie.
Zveřejněno 22. 10. 2010
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Ledovky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/0LkV
Moje poznámka
Ledovky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/0LkV
Nejnovější recepty
Drážďanská štóla
Přidáno před 19 minutami
Vanilkové rohlíčky podle Zdeňka Pohlreicha
Přidáno před 1 hodinou
Kuřecí prsa, pečená zelenina a vejce (vhodné pro diabetiky)
Přidáno před 14 hodinami
Focaccia bez hnětení
Přidáno před 18 hodinami
Hrníčkové řezy s vanilkovým krémem
Přidáno před 18 hodinami
Nakládaný zrající sýr
Přidáno před 19 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Labužnický králík na smetaně
LumirDavid před 1 hodinou
Brokolice v nivové omáčce
zpravodaj1 před 7 hodinami
Chleba z celozrnné mouky a ovesných vloček
zpravodaj1 před 7 hodinami
Teplý salát z pekingského zelí s kuřecím masem
zpravodaj1 před 7 hodinami
Tvarohová štola
janatka před 9 hodinami
Rychlá kompotová buchta
brtna před 10 hodinami
Jablková bábovka - výborná a jednoduchá
bohdana před 10 hodinami
Perníčky, které jsou hned měkké
HonzaR před 11 hodinami
Tématické fráze:
ledovky,
ledovky cukrovi,
vanoční cukroví ledovky,
cukrovi ledovky,
ledovky recept,
ledovky recept vanočni cukrovi,
recept na ledovky,
krém na ledovky,
recept na cukroví ledovky,
krém do ledovek,
náplň do ledovek,
ledovky vánoční cukroví,
recept ledovky,
vánoční cukroví - ledovky,
ledovka,
vánoční ledovky,
cukroví ledovce,
cukroví recepty,
nejlepsi recept na ledovky,
ledovky krém
Suroviny:
mouka hladká,
škrob,
cukr moučkový,
máslo,
mléko,
vejce,
kypřící prášek do pečiva,
esence vanilková,
máslo,
smetana na vaření,
cukr moučkový,
rum,
esence vanilková,
čokoláda na vaření,
tyčinka ledové kaštany,
máslo,
voda,
mandle loupané
Komentáře (14)