

Vepřový steak s krevetovou omáčkou
Suroviny 2 porce
- 2 plátky vepřové kotlety bez kosti cca 40 dkg
- 1 balíček předvařených krevet 15-20 dkg
- 2 šalotky nebo 1 cibule
- 1 lžíce provensálského koření
- 1/2 dcl jemného kečupu
- 1 lžíce sladké chilli omáčky
- 1/2 dcl olivového oleje
- sůl podle chuti
Postup přípravy receptu
Šalotku nakrájíme na drobno a na oleji zpěníme spolu s kořením, přidáme krevety a 5 minut podusíme, zahustíme kečupem a chilli omáčkou, podusíme dalších 5 minut, podle chuti osolíme a necháme asi 15 minut pod pokličkou uležet.
Kotlety po obvodu nakrájíme, aby se nekroutily, osolíme, naklepeme a podle možnosti grilujeme nebo smažíme na pánvi s minimem tuku asi 5 minut po obou stranách. Podáváme s hranolky, steaky na talíři přelijeme omáčkou s krevetami.
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Vepřový steak s krevetovou omáčkou
-
děkuji za přidání fotek , ale zjevně se autor nedržel receptu a vynechal kečup i provensálské koření do doby než budu mít na foťák si tedy musíte vystačit s fantazií
-
No ty krevety vidím, ale tu omáčku ne
-
BILKOVAI:Krevety jsou na steaku.
Jen si myslím, že po pětiminutovém vaření musí být předvařené krevety jako guma.Já je nechám rozmrazit a jen prohodím na másle s česnekem a bylinkami. -
A kde je ta omáčka? Že by mne šálil zrak? Jinak, krevety jsem nikdy nejedla a nějak nemám odvahu je vyzkoušet, i když si říkám, že bych měla. Tak možná tvůj recept mi bude inspirací
-
taky bych si dala...