Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 50 579 kJ / 12 089 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 354,91 g |
Tuky | 224,54 g |
Vláknina | 20,30 g |
Cholesterol | 2,99 g |
Sodík | 4,15 g |
Sůl | 13,39 g |
Sacharidy | 2 152,00 g |
Postup přípravy
Krok 1: Korpusy: Žloutky utřeme s horkou vodou, přimícháváme pomalu cukr, mouku s práškem do pečiva, nakonec sníh z bílků. Pečeme cca 35 minut dorůžova (dle trouby). Necháme dobře prochladnout.
Krok 2: Krém: Z mléka a pudinků uvaříme hustý pudink, který dobře vymícháme, až nám zcela vychladne. Poté šleháme změklá másla s cukrem a přimícháváme vychladlý pudink.
Krok 3: Korpusy prokrojíme, spodní jsem prokrojila pouze jednou a vrchní dvakrát. Pomažeme spodní díl marmeládou a krémem střídavě dle chuti a nakonec každý díl ještě krémem omažeme.
Krok 4: Ze surovin vytvoříme marcipánovou hmotu, dělám nejprve na potažení a až mám korpusy potažené, pak teprve smíchám marcipán na ozdoby, protože celkem rychle tuhne a dá to práci než ho zase zpracuji. Hmotu obarvíme potravinářskou barvou a pak už pracuje jen fantazie.
Zveřejněno 9. 3. 2016
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Dort s raketoplánem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/NB5p
Moje poznámka
Dort s raketoplánem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/NB5p
Nejnovější recepty
Švestkový koláč se skořicí
Přidáno před 7 hodinami
Švestkový koláč s drobenkou II
Přidáno před 7 hodinami
Pão de Queijo
Přidáno před 8 hodinami
Rohlíky I
Přidáno před 12 hodinami
Lilek s bazalkovým dipem
Přidáno před 12 hodinami
Veka z kefíru
Přidáno před 12 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Pečená švestková povidla
ZboSy před 17 minutami
Listové šátečky plněné šimlovou nádivkou a švestkami
ZboSy před 43 minutami
Vydatná vločková polévka s česnekem
Nanda91 před 50 minutami
Meloun s balkánským sýrem
Lahvacek před 5 hodinami
Vepřová po bulharsku
Kajkajak před 7 hodinami
Knedlík z domácí pekárny
vladhn před 7 hodinami
Drobenková buchta se švestkami
phanusov před 8 hodinami
Vepřové závitky s paprikami a hráškem
alcerm před 8 hodinami
Kuřecí kousky v těstovinách z jedné pánve
High-5 před 9 hodinami
Gnocchi se špenátem a lososem
LenkaVojtechova před 9 hodinami
Tématické fráze:
planety z marcipanu
Suroviny:
vejce,
voda,
cukr moučkový,
mouka polohrubá,
prášek do pečiva,
vejce,
voda,
cukr moučkový,
mouka polohrubá,
prášek do pečiva,
máslo,
pudink vanilkový,
mléko,
cukr moučkový,
marmeláda,
mléko sušené,
cukr moučkový,
olej,
voda,
bílek,
mandlové aroma,
mléko sušené,
cukr moučkový,
bílek,
olej,
voda,
mandlové aroma
Komentáře (4)
Proč?
No, ono to už patří k "cukrářskému" folkloru - sichr je sichr
Ááá nééébo možná ze stejného důvodu jako někteří nosí současně pásek a kšandy - sichr je sichr