Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 27 028 kJ / 6 460 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 133,06 g |
Tuky | 324,87 g |
Vláknina | 61,00 g |
Cholesterol | 548 mg |
Sodík | 564 mg |
Sůl | 1,88 g |
Sacharidy | 720,50 g |
Postup přípravy
Krok 1: Celý mák si namočíme na 1 hodinu do mléka. Žloutky našleháme spolu s cukrem a olejem, přidáme mouku smíchanou s práškem do pečiva, vlijeme mák s mlékem, dále skořicový cukr, skořici, kakao, pudinkový prášek a rozinky. Všechno promícháme v těsto.
Krok 2: Uděláme sníh ze 2 bílků a zapracujeme do těsta. Těsto nalijeme na vyšší plech, pečeme tak 45 minut na 170°C. Po upečení potřeme čokoládovou polevou.
Zveřejněno 17. 1. 2009
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Makovec bez mletí máku
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/zpkY
Moje poznámka
Makovec bez mletí máku
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/zpkY
Nejnovější recepty
Bylinkové pesto
Přidáno před 5 hodinami
Grilovaný chřest s pikantním přelivem a sezamem
Přidáno před 11 hodinami
Vepřová směs se zeleninou a hranolkami
Přidáno před 11 hodinami
Kuřecí prsa se zeleninou z jednoho pekáče
Přidáno před 12 hodinami
Bulgur s restovanou zeleninou, sýrem a klíčky
Přidáno před 14 hodinami
Rychlé kynuté knedlíky s rebarborou
Přidáno před 19 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Vepřový pekáček s hlávkovým zelím a noky
Sahula před 5 hodinami
Kuřecí stehna na hlávkovém zelí
Sahula před 5 hodinami
Vepřový plátek v rozlítané omáčce v pomalém hrnci
radekfiala před 7 hodinami
Halušky s brynzou pro Dášenku
Alamatej před 7 hodinami
Vepřová játra koloniála Jíry
Sahula před 7 hodinami
Vepřová játra na slanině
Sahula před 7 hodinami
Sekaná
evik_svistik před 8 hodinami
Kopřivový špenát
Jan_Nepomuk před 9 hodinami
Zapečený chřest s kuřecím masem
danamamina před 11 hodinami
Tvarohové řezy
Saratice před 13 hodinami
Tématické fráze:
makovec z mletého máku,
makovec z celého máku,
makovec recept,
nejlepší makovec,
mletý mák,
makovec z nemletého maku,
recepty z mletého máku,
makovec,
mák mletý,
mletý mák recepty,
recept makovec z celeho maku,
makovec z celeho maku recept,
jak uvařit mletý mák,
mák,
makovec s nemletým makem,
jak uvařit mak,
mák recepty,
recept na makovec,
recept na makovec z celeho maku,
makovec celý mák
Suroviny:
mouka polohrubá,
mléko,
mák,
cukr,
olej,
vejce,
prášek do pečiva,
cukr skořice,
pudink čokoládový,
kakao,
skořice,
rozinky,
poleva čokoládová
Komentáře (37)
Jj, máte pravdu - prokluzuje. Jako byste měla před sebou ten můj produkt
Možná právě proto se makovec určený k prokrojení peče v pekáči a ne na plechu. Nebo snad dokážete pěkně prokrojit třícentimetrový plát co je přes celý plech?
SUPER RECEPT DOPORUČUJI