Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Kuřecí vývar se zeleninou

Do pomalu taženého kuřecího vývaru přidáme nakrájenou zeleninu dle chuti. Vývar stačí jen osolit, opepřit a podávat s polévkovými těstovinami a nakrájenou jarní cibulkou. Potěší vás silnou chutí, krásnou barvou a příjemnou vůní.

Hodnocení receptu je 4,8 (20×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Helush22

Snadný

Doba přípravy 120 min Doba přípravy: 10 min Doba tepelné úpravy: 110 min

120 min (10 min příprava + 110 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie143 kJ /
34 kcal
Bílkoviny0,98 g
Tuky0,17 g
Vláknina4,20 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 6 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy6,30 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Kuřecí křidélka opláchneme ve studené vodě a vložíme do hrnce spolu s rozpůlenou cibulí. Zalijeme studenou vodou, osolíme a dáme velmi pozvolna vařit při mírné teplotě, dokud maso nebude měkké (cca 1,5-2 hodiny). Krok 2: Potom vývar přecedíme a křidélka necháme trochu zchladnout. Pak z nich obereme maso. Krok 3: Do vývaru přidáme směs zeleniny nakrájené na menší kousky a vaříme. Když zelenina změkne, přidáme obrané maso a dochutíme solí a pepřem. Ke konci vaření přidáme nasekanou čerstvou petrželku a odstavíme. Krok 4: Zvlášť uvaříme kupované nebo domácí nudle. Krok 5: Polévku podáváme s těstovinami a dozdobíme nakrájenou jarní cibulkou.

TIP: Polévkové zavářky a vložky - otázky a odpovědi

Zveřejněno 3. 11. 2010

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Y5gA

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Y5gA

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (11)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

Recept ještě nebyl hodnocen 5,0

Dělala jsem vývar poprvé a dopadlo to skvěle! Všem moc chutnalo.

Pajaja: přesně tak...právě jsem ji dnes dobaštil....a kuřecí se vařilo max. 40 min. a naprosto vynikající vývárek :)

Chválím:-) Tet jsem jí dovařila a je je výborná:yes:

Pájo holky mají pravdu.Já někdy vařím vývar v PH a to nemá chybu.

+5 za dobrůtku:-p:yes::yes:

Ještě žížalku doplním ,vývar nevaříme při velké teplotě, ale "táhneme" - jen¨aby perlil, ne prudce klokotal. Platí to u všech druhů vývarů - z hovězího dělám vývar i 4-5 hodin. Dělám si vývary do mražáku, takže jich dělám několik litrů.;-)

Pájo, čím déle vaříš, tím chutnější máš vývar ;-) Já na polévku taky vařím maso déle než obvykle :-)

Pěkná polévka i fotky, ale že by se kuřecí křidélka vařila 1,5-2 hodiny? Uvařená jsou tak za 35 minut! ;-):yes: +3

takové polívky mám moc ráda :-p dávám bodík :yes:

Tématické fráze:
kuřecí vývar se zeleninou, kuřecí vývar, kuřecí polévka se zeleninou, kuřecí vývar recept, recept kuřecí vývar, vývar kureci, kuřecí polévka z vývaru, recept kuřecí vývar se zeleninou, recept na kureci vyvar, jak uvařit kuřecí vývar, polévka kuřecí vývar, domácí kuřecí vývar, kuřecí vývar se zeleninou recept, jak udělat kuřecí vývar, kureci vyvar z křidélek, kuřecí vívar, recepty kureci vyvar, kuřecí vývar polevka, vývar se zeleninou, zeleninový vývar

Suroviny:
křídla kuřecí, zelenina, cibule, nať petrželová, sůl, pepř mletý, cibulka jarní, těstoviny polévkové

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu