Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Ovesná kaše trochu jinak

Ovesná kaše s medem a jablkem je skvělým startem do nového dne. Krémová kaše, osvěžená křupavými kousky jablek a doslazená přírodním medem, vás zasytí a dodá energii na celé dopoledne. Tento jednoduchý a zdravý pokrm je perfektní volbou pro snídani.

Hodnocení receptu je 4,7 (9×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

whitecat whitecat

Snadný

Doba přípravy 15 min Doba přípravy: 5 min Doba tepelné úpravy: 10 min

15 min (5 min příprava + 10 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1

1 porce

1

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie2 607 kJ /
623 kcal
Bílkoviny16,13 g
Tuky7,84 g
Vláknina9,47 g
Cholesterol 15 mg
Sodík 510 mg
Sůl1,25 g
Sacharidy117,26 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Do studeného mléka nasypu vločky, cukr a špetku soli. Krok 2: Za stálého míchání vařím, dokud kaše nezhoustne. Krok 3: Hotovou kaši na talíři poliji medem a dozdobím kousky oloupaného a jadřince zbaveného jablka.

TIP: Jak uvařit ovesnou kaši

Zveřejněno 7. 11. 2010

Poznámka autorky whitecat

Pražené mleté vločky: Dělám to tak, že si koupím celé balení vloček a všechny je upražím na suché (ideálně smaltované) pánvi. Potom je umelu a nasypu do sklenice. Kaši si obvykle dělávám k snídani, takže už jen po ránu vytáhnu sklenici s upraženými mletými vločkami a jdu vařit kaši: Do studeného mléka nasypu vločky, cukr a špetku soli. Doporučuji v kombinaci PRÁVĚ s medem a jablkem, protože tahle harmonie chutí nemá (dle mého názoru:-))) mezi ovesnými kašemi konkurenci.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Ovesná kaše trochu jinak

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/wrG8

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Ovesná kaše trochu jinak

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/wrG8

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (12)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

Výborné, lepšie ako obyčajná kaša. Tá oriešková chuť je v kaši super :yes::-D + 7

To spagetka: Teda koukám! Nenapadlo mě, že se dá v MW pražit! Já jsem v tomhle strašná konzerva. MW používám jen na ohřátí a popcorn. Nedávno jsem viděla, jak skvělé jsou z toho houskové knedlíky. Jako z pařáčku!
To olina16: Takhle jsem to ještě nezkoušela, ale zní to dobře. Až budu příště pražit, trochu si nechám a učiním pokus:-)

Špagi, na praženie v MW som expert ja!

Ano, pražené jsou fakt skvělé, jakoby oříškové - jen se to nesmí připálit! Loni přesně 23.12.jsem je potřebovala, dala do mikrovlnky, něco zapla ..... no nemusím líčit dál, větrala jsem, drhla mikrovlnku, nádobka s vločkama v odpadu...
Takže pražit mírně, stát u toho a míchat...je to chvilinka :-D:-p:yes:

Mohu potvrdit, že pražené ovesné vločky mají příjemnou chuť:-p:-pobčas si je opražím v troubě v pekáčku promíchané dohromady také tak, s medem, jablkem, skořicí, cukrem a máslem.Takže dávám bod za dobrý tip:yes::yes:

Taky si takhle pražím vločky. Vždy celý pytlík najednou, nechám vystydnout, nasypu do uzavíratelné sklenice a pak jen odebírám. Dobré jsou i nemleté, večer lehce zalít vodou a ráno přihrát v mikrovlnce, přidat bílý jogurt, med a třeba ovoce. Pražením vločky získají lehce oříškovou příchuť a jsou moc dobré.

Jo tak... ;-) Díky za odpověď. :yes: +2

To pajaj: To, že jsou ty vločky pražené a mleté. Neznám nikoho, kdo by to takhle dělal. Možná, že jsi první:-)

whitecat: Moje maminka, víc jak před padesáti lety, ovesné vločky pražila a mlela na masovém mlýnku a používala je do vanilkových rohlíčků místo ořechů. Ořechů jsme tehdy moc neměli. Nějak si nepamatuji jak je pražila, asi nasucho na pánvi. Proto jsem hledala, jak vločky upražit. Takže : Vločky se pražily a mlely už před mnoha a mnoha lety, nic nového.

A že jsem tak smělá, co je na té kaši jiného než na klasické ovesné? :-//

Tématické fráze:
ovesná kaše, ovesná kaše z vloček v mikrovlnce, pražené ovesné vločky, ovesna kase v mikrovlnce, ovesná kaše z mikrovlnky, jak pražit ovesné vločky, pražené ovesné vločky s medem, vločková kaše v mikrovlnce, pražené ovesné vločky s medem recepty, ovesná kaše s medem, ovesná kaše recept, pražené ovesné vločky recepty, ovesna kase 1 porce, jak pražit vločky, ovesná kaše s vodou, pražené vločky, ovesná kaše recepty, ovesné vločky recepty, vločková kaše v mikrovlné troubě recept, pražené ovesné vločky recept

Suroviny:
vločky ovesné, mléko, cukr, sůl, med, jablko

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu