Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 7 552 kJ / 1 805 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 113,60 g |
| Tuky | 143,50 g |
| Vláknina | 4,50 g |
| Cholesterol | 329 mg |
| Sodík | 7,58 g |
| Sůl | 16,40 g |
| Sacharidy | 12,50 g |
Postup přípravy
Krok 1: Ve vlažné vodě rozmícháme a necháme rozpustit obě soli a cukr. Maso opláchneme a v čisté utěrce osušíme. Kuřecí maso umeleme na masovém mlýnku. Krůtí maso nakrájíme na větší kousky (cca 2 cm).
Krok 2: Všechno maso dáme do mísy, přidáme vodu s rozpuštěnými surovinami a rukama důkladně prohněteme tak, jako bychom připravovali mleté maso na sekanou.
Doba hnětení postačí 10 minut. Krok 3: Poté přidáme kuličky naloženého pepře, promícháme. Masovou směs v míse zakryjeme mikrotenovou folií nebo sáčkem a dáme na 24 hodin do lednice.
Po uplynutí této doby do masové směsi přidáme drobně nakrájenou kapii a směs promícháme. Krok 4: Do šunkovaru dáme mikrotenový sáček a naplníme ho připravenou směsí. Při plnění směs hodně utlačujeme, abychom vytlačili co nejvíce vzduchu.
Když máme naplněno, sáček přehneme, šunkovar pečlivě uzavřeme a postavíme ho do hlubokého hrnce. Krok 5: Hrnec naplníme teplou vodou, která by měla být cca 0,5 cm pod okrajem víčka šunkovaru.
Do hrnce dáme teploměr a nejlépe pomocí kolíčku na prádlo ho přichytíme k okraji hrnce. Krok 6: Vaříme 2 hodiny při teplotě 80°C. Teplotu během vaření průběžně kontrolujeme. Neměla by být nižší než 75°C a vyšší než 80°C. Krok 7: Poté šunkovar opatrně vytáhneme a necháme chladit v hrnci se studenou vodou, kterou občas vyměníme. Pak dáme ještě stále uzavřený šunkovar alespoň na 12 hodin do lednice, aby šunka uležela a dala se dobře krájet.
Doba hnětení postačí 10 minut. Krok 3: Poté přidáme kuličky naloženého pepře, promícháme. Masovou směs v míse zakryjeme mikrotenovou folií nebo sáčkem a dáme na 24 hodin do lednice.
Po uplynutí této doby do masové směsi přidáme drobně nakrájenou kapii a směs promícháme. Krok 4: Do šunkovaru dáme mikrotenový sáček a naplníme ho připravenou směsí. Při plnění směs hodně utlačujeme, abychom vytlačili co nejvíce vzduchu.
Když máme naplněno, sáček přehneme, šunkovar pečlivě uzavřeme a postavíme ho do hlubokého hrnce. Krok 5: Hrnec naplníme teplou vodou, která by měla být cca 0,5 cm pod okrajem víčka šunkovaru.
Do hrnce dáme teploměr a nejlépe pomocí kolíčku na prádlo ho přichytíme k okraji hrnce. Krok 6: Vaříme 2 hodiny při teplotě 80°C. Teplotu během vaření průběžně kontrolujeme. Neměla by být nižší než 75°C a vyšší než 80°C. Krok 7: Poté šunkovar opatrně vytáhneme a necháme chladit v hrnci se studenou vodou, kterou občas vyměníme. Pak dáme ještě stále uzavřený šunkovar alespoň na 12 hodin do lednice, aby šunka uležela a dala se dobře krájet.
Zveřejněno 7. 2. 2018
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Domácí drůbeží šunka se zeleným pepřem a kapií
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/DDn6
Moje poznámka
Domácí drůbeží šunka se zeleným pepřem a kapií
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/DDn6
Nejnovější recepty
Skořicová bábovka s kakaem
Přidáno před 3 hodinami
Jablíčka z lineckého těsta plněná jablečnou nádivkou
Přidáno před 3 hodinami
Cuketový bramborák s kuřecím masem a zeleninou
Přidáno před 4 hodinami
Mřížkový koláč s jablíčky
Přidáno před 4 hodinami
Jednohubky s olivami a mozzarellou
Přidáno před 5 hodinami
Ryba s medovo-hořčičnou omáčkou
Přidáno před 5 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Hebká hustá čokoládová poleva
Veronika.Hrozna před 15 minutami
Honzovy kynuté buchty
RenataMaresova před 34 minutami
Andělsky nadýchaný perník
Petra67 před 3 hodinami
Ovesná polévka s mrkví
Gothaj před 4 hodinami
Bramborová polévka
Kajkajak před 4 hodinami
Pizza z rohlíků
zonoro před 4 hodinami
Afrika řezy
hliboka před 4 hodinami
Jablková buchta s tvarohem
Noumik před 5 hodinami
Francouzské palačinky
Kvittecko před 5 hodinami
Noky (špecle) knedlíčky bramborovo-dýňové
Tynaja před 5 hodinami
Tématické fráze:
drůbeží šunka recept,
drůbeží šunka,
domácí šunka,
drubezi sunka ze sunkovaru,
recept domácí šunka,
drubezisunka,
domácí drůbež,
drůbeži šunka z šunkovaru,
drůbeži šunka šunkovar,
recept drůbeží šunka v šunkovaru,
kuřeci sunka recept,
šunka s pepřem recept,
kuřečí šunka s pepřem,
teta praganda,
recept na šunku drůbeží,
šunka s pepřem,
recept na domaci kureci sunku,
recept drubezi sunka,
recept na drůbeží šunku
Suroviny:
stehno kuřecí,
voda,
sůl,
rychlosůl,
cukr moučkový,
pepř zelený,
kapie,
Komentáře (22)
Zatí jsem vyráběl pouze vepřovou.Dlouho se připravuji na kuřecí. Má i krásnou barvu. Až mi dojde vepřová, ihned vyrábím kuřecí.Děkuji. Ještě stále jsem nepřišel na to, jak se dává palec vzhůru. Milan P. .
hospodyne: Tvůj terminus technikus mě rozesmál