Kuřecí stehna na hořčici a zelenině v parním hrnci

Anna Kocikova Kuchařka: Anna Kocikova

Doba přípravy: 40 minut Drůbeží maso 12 názorů

Suroviny

4 vykostěná kuřecí stehna
1 sáček mražené zeleniny
3 PL hořčice
1 PL oleje
1 PL koření Gyros
3 prolisované stroužky česneku
200 g přebrané a propláchnuté rýže
trošku soli do rýže
Recept si zatím oblíbilo 8 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Ze 3 PL hořčice, 1 PL oleje, 1 PL koření a 3 prolisovaných stroužků česneku uděláme marinádu, do které naložíme nejlépe přes noc vykostěné, naklepané kuřecí maso.

  2. Parní hrnec naplníme dle návodu vodou. Do nádoby na vaření rýže dáme 200 g rýže, přidáme 300 ml vody a osolíme.

  3. Nad rýži do druhé nádoby dáme marinované maso a na něj rozložíme mraženou zeleninu. Hrnec uzavřeme, zapneme a paříme 40 minut.

Poznámka

Pokrm jsem pařila 30 minut, ale kukuřice v zelenině a rýže nebyly dodělané, tak jsem ještě 10 minut přidala.

Do šťávy, která stekla na dno hrnce jsem přidala trošku sojovky a worcesteru, aby rýže nebyla tak suchá.

Pokud někdo zkusí jako já a bude chutnat, budu ráda :-)

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 20 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Kuřecí stehna na hořčici a zelenině v parním hrnci

  • mysulka mysulka

  • michsamant michsamant

  • Anna Kocikova Anna Kocikova(autorka receptu)

    Děkuji za milé komentáře:-K
    Isahu,viděla jsem ho lenošit u tebe v kuchyni:-D
    Jani R.chutnalo to dietně;-)ale Lubovi i mě šmakovalo,příště budu víc kořenit:-p
    Špagetko,my gyros máme rádi:-)ale všimla jsem si,že máme ve více jídlech společné chutě:-))

    Odpovědět

  • gabik gabik

    Tak to se hodí:-O:-!:yes::yes: +

    Odpovědět

  • isindy isindy

    a mně stojí chuděra nevyužitý v koutě :-( je na mě nějak moc dietní :-8:-D

    Odpovědět

  • spagetka spagetka

    Že já jsem sem vlezla... dyk je mi špatně...:-D:-D:-D, dělám bez parního hrnce (ten nemám)...:-*:-*:-* a jak ses Ani trefila i do Gyros :-p:yes::yes:

    Odpovědět

  • JanaDorazinova JanaDorazinova

    Aničko!!!! To vůbec nevypadá špatně!! jak to chutnalo? Supéér!!:yes::yes:

    Odpovědět

  • mirca75 mirca75

    Papriko:-) i bez "parníku" to jde;-). Stačí pařáček na knedlíky,....a jedem:-p.

    Odpovědět

  • Paprika Paprika

    Když já nemám ten "parník" :-(:-( Ale vypadá to dobře a zdravě :yes::yes: ;-)

    Odpovědět

  • mirca75 mirca75

    S tím kořením máš pravdu. Ze začátku jsem kořenila asi tak, jako kdyby se maso upravovalo klasicky (pánev,pekáč,...), ale teď už to "lehce" přeháním;-). Přeci jen, ta pára udělá s tím kořením své.

    Odpovědět

  • Anna Kocikova Anna Kocikova(autorka receptu)

    :-))Miri,tak to jsem ráda:-8
    Tady právě těch receptíků moc není,tak to byla taková improvizace:-)Příště se nebudu bát trošku více okořenit:-p

    Odpovědět

  • mirca75 mirca75

    Aničko:-) to je super. Díky tobě mi přibyl další recept, do mého "parníku". Taky v něm dělám hojně drůbež,... (vložím) a tak ti posílám velkou první boďku;-).

    Odpovědět

Tématické fráze: návod na vaření v parním hrnci parní hrnec návod kuře v parním hrnci zelenina v parním hrnci vaření rýže v parním hrnci jak vařit v parním hrnci vykoštěná kuřecí stehna kuřecí stehna na hořčici návod k parnímu hrnci kuřecí stehna recepty vykoštěná kuřecí stehna recept recept na kuřecí stehna kuřecí v parním hrnci návod parní hrnec parní hrnec recepty zelenina kuřecí stehna na zelenině mražená zelenina v parním hrnci návody na vaření v parním hrnci parní hrnec recepty jak uděla kuřecí stehna

Zapomněl/a jsem heslo