Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Nejjednodušší halušky/nočky

Halušky podáváme s brynzou, s uzeným masem a zelím nebo jako přílohu k omáčkám. K přípravě tohoto jednoduchého těsta nepotřebujeme strouhané brambory. Stačí nám mouka, voda, sůl a špetka kurkumy. S pomocí haluškovače budeme mít přílohu hotovou za pár minut.

Hodnocení receptu je 5,0 (64×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

mika59 mika59

Snadný

Doba přípravy 30 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 10 min

30 min (20 min příprava + 10 min tepelná úprava)

Suroviny pro 2 porce

2porce

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie5 523 kJ /
1 320 kcal
Bílkoviny39,38 g
Tuky5,00 g
Vláknina11,25 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 7 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy273,75 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Smícháme mouky s vodou a kurkumou. Vodu přidáváme postupně, stačí necelý hrnek. Těsto by mělo být měkké, ani husté ani řídké. Krok 2: Dáme vařit větší množství vody a dostatečně ji osolíme. Těsto protlačíme přes haluškovač do vařící vody. Krok 3: Když halušky vyplavou, necháme je jen krátce povařit a scedíme je. Ihned je promastíme sádlem nebo vyškvařenou slaninou. Krok 4: Podáváme je se zelím, brynzou a slaninou, nebo jako přílohu k omáčkám a gulášům.

TIP: Barevné těstoviny a jak na ně

Zveřejněno 6. 3. 2018

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/4o8g

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/4o8g

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (25)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

:yes::yes::yes: dělám je také tak jen příště přidám kurkumu, to je skvělý nápad :yes:

Milé dámy, tak tomuhle říkám pořádný komentář! Děkuji za spoustu zajímavých informací. Jen mě udivilo, že se halušky podávají také k leču. :-O

Dajda: lyžicou to trvá asi dlho...s haluškárom je to raz dva. Obyčajne varím cca zo 750 g múky.

magdalenka: Tak to bych opravdu stála u plotny půl dne! 8-( Já vařím noky tak maximálně z 200 g mouky, Nemám mnoho strávníků.

U nás v Krkonoších se této příloze říká hop do vody.

Já dělám stejné, jen místo kurkumy dám jedno domácí vejce a dávám polohrubou mouku. Použiji je jako přílohu, nebo jako strapačky se zelím a škvarky, no prostě oblíbené a rychlé a navíc hrozně dobré. :-K:-D:yes:

Prosím... jen bych recept nejmenovala “halušky...” ...nemá vzhledem k obsahu surovin s haluškami nic společného, neboť hlavní přísadou do “halušek” jsou právě brambory a ne kurkuma... :-!;-)

mika59: Opravdu jsem nevěděla jak rozmanitá může být příprava halušek... já je vždy dělala s bramborovým základem (neboť brambory jsou má srdeční záležitost:-8), ale že je tolik způsobů, jsem dosud nevěděla a děkuji za další zkušenosti od Vás a všech:-*:-K

be.amenity: :-);-)

Dělám podobně, jen z polohrubé mouky :yes:

K receptu nejsou žádné komentáře.

Tématické fráze:
halušky, halušky z mouky, těsto na halušky z mouky, těsto na halušky, recept na halušky z mouky, připrava halušek, halušky z hladké mouky, halusky s mouky, halušky příprava, halušky recept, halušky z mouky recept, jak na halušky, madarske halusky, recept na těsto na halušky, máslové halušky, priprava halušky, přílohové halušky, halusky z lecem, nočky, těso na halušky recept

Suroviny:
mouka polohrubá, mouka hladká, voda, kurkuma, sůl, sádlo

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu