Uzené nočky (halušky)

mika59 Kuchařka: mika59

cca 2 Ostatní 0 názorů

Suroviny

100-120 g vařeného uzeného masa (měla jsem koleno)
1 hrnek polohrubé mouky
1 malé vejce
1/2 hrnku bílých burizonů
3/4-1 hrnek mléka
sůl
čerstvě mletý pepř
---
cibule
slanina nebo sádlo
pažitka nebo petrželka
Recept si zatím oblíbilo 20 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Maso nakrájíme na hodně drobné kousky. Přidáme mouku, sůl, vejce, burizony, část bylinek a postupně mléko. Vytvoříme těsto a necháme asi 10-15 minut odpočinout.

  2. Mezitím osmažíme nakrájenou cibuli na sádle nebo slanině do zlatova. Dáme vařit osolenou vodu a když začne vařit, těsto protlačíme přes haluškovač.

  3. Když nočky (halušky) vyplavou, necháme je už jen krátce povařit, cca minutu. Uvařené scedíme, necháme okapat, ihned je smícháme s usmaženou cibulí a posypeme čerstvě mletým pepřem a pažitkou.

Poznámka

Nočky jsou dobré i samostatně, třeba ke špenátu.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 2 097 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Uzené nočky (halušky)

K receptu nejsou žádné komentáře.

Tématické fráze: halušky recept recept na halušky recepty halušky halušky recepty recepty z uzeného masa uzené maso uzené maso recepty halušky recept z uzeniny recepty s haluškami recept halušky halusky z uzeniny recepty na halušky nočky s uzeniny recept na halušky z mouky vařené uzené maso uzené recepty

Zapomněl/a jsem heslo