Suroviny pro 3 porce
3porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 5 014 kJ / 1 198 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 64,83 g |
Tuky | 60,50 g |
Vláknina | 14,93 g |
Cholesterol | 361 mg |
Sodík | 1,89 g |
Sůl | 4,88 g |
Sacharidy | 92,46 g |
Postup přípravy
Krok 1: Neoloupanou dýní umyjeme a nakrájíme na kostky. Malinko podlijeme vodou (asi do poloviny) a dusíme se solí a nakrájeným česnekem doměkka.
Krok 2: Mezitím vyškvaříme drobně nakrájenou slaninu dokřupava.
Krok 3: Z uvařené dýně slijeme téměř všechnu vodu, ale uschováme pro případné zředění. Ponorným mixérem rozmixujeme i s česnekem na pyré. Je-li moc husté, přidáme trochu odložené vody. Necháme vychladnout.
Krok 4: Do pyré vyklepneme vejce, dáme krupičku a přidáváme mouku, až vznikne polotuhé těsto jako na běžné halušky.
Krok 5: Přes haluškovač vytřeme těsto do vroucí osolené vody. Po vyplavání halušky necháme minutku povařit a scedíme.
Krok 6: Halušky ihned promastíme tukem z vyškvařené slaniny a vmícháme brynzu v množství podle chuti.
Krok 7: Hotové porce posypeme křupavými škvarečky, ozdobíme petrželkou a můžeme podávat.
Zveřejněno 14. 12. 2020
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Hokkaido "halušky"/nočky s brynzou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/yKBg
Moje poznámka
Hokkaido "halušky"/nočky s brynzou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/yKBg
Nejnovější recepty
Kuřecí kousky v lepkavé omáčce s pak choi
Přidáno před 5 hodinami
Třešňová granita
Přidáno před 10 hodinami
Broskvový kompot
Přidáno před 12 hodinami
Cuketové placičky s nivou
Přidáno před 14 hodinami
Starý jižanský recept na nakládané melounové slupky
Přidáno 29. 6. 2025 17:36
Naložený česnek v sádle
Přidáno 29. 6. 2025 17:15
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Koláč s rebarborou a tvarohem
Lucie Hertlova před 47 minutami
Řezy ORGASMUS
jaroslava.muckova61 před 5 hodinami
Vepřové srdce na smetaně
Sahula před 6 hodinami
Guláš z vepřového srdce a jater
Sahula před 6 hodinami
Křenová krkovička pečená s brambory
Sahula před 6 hodinami
Zasněžená rybízová buchta - báječná a rychlá
Werronika před 7 hodinami
Bábovka (hrníčková, olejová)
Evculina84 před 8 hodinami
Hrnková bublanina s ovocem a drobenkou
loribert před 10 hodinami
Mrkvová bábovka
Misad před 11 hodinami
Suroviny:
dýně hokkaido,
vejce,
česnek,
krupice dětská,
mouka hladká,
sůl,
brynza,
slanina,
petrželka
Komentáře (8)
Recept ještě nebyl hodnocen 5,0