Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 2 265 kJ / 541 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 15,38 g |
Tuky | 34,77 g |
Vláknina | 29,20 g |
Cholesterol | 28 mg |
Sodík | 676 mg |
Sůl | 1,60 g |
Sacharidy | 28,34 g |
Postup přípravy
cibuli.Přidáme hlívu, sterilovanou zeleninu i s nálevem, koření (dáme do kulatého sítka), sůl a podlijeme vodou
dle potřeby. Krok 2: Dusíme do změknutí hlívy. Vyndáme koření a pak zahustíme moukou rozmíchanou ve šlehačce.
Provaříme. Dochutíme octem a cukrem. Krok 3: Servírujeme s houskovým knedlíkem.
Zveřejněno 29. 4. 2018
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Hlíva na způsob svíčkové
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/gjWl
Moje poznámka
Hlíva na způsob svíčkové
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/gjWl
Nejnovější recepty
Plněné papriky podle Jana Punčocháře
Přidáno před 7 hodinami
Okurková limonáda
Přidáno před 8 hodinami
Treska v zeleninovém lůžku
Přidáno 25. 7. 2025 13:00:02
Višnová pikantní omáčka k masu
Přidáno 24. 7. 2025 18:15:02
Sendvič „Vegetariánská bomba“
Přidáno 24. 7. 2025 16:04:57
Ciabatta bez hnětení
Přidáno 24. 7. 2025 14:59:44
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Niva v bramboráku
kimlo před 23 minutami
Plovdivské maso
poirotka před 48 minutami
Nejlepší bublanina
skapaju před 1 hodinou
Pekingská polévka
Rasice před 1 hodinou
Zapečené brambory s masem a se smetanou
paprika1000 před 2 hodinami
Babiččina kulajda
Ivyjg před 2 hodinami
Rychlá meruňková buchta
Listicka129 před 2 hodinami
Cukeťák na plechu
kaci.h@seznam.cz před 2 hodinami
Sýrová omáčka
_martakrizk8_ před 3 hodinami
Plecko ve slaninové omáčce
suneno před 3 hodinami
Tématické fráze:
svíčková z hlívy ústřičné,
hlíva ústřičná svíčková,
svickova zhlivy ustricne,
hlíva recepty,
hlíva se svíčkocou,
recept hliva na svíčkovou,
hlíva-recepty
Suroviny:
hlíva ústřičná,
špek,
cibule,
máslo,
tymián,
sůl,
šlehačka,
směs zeleninová pod svíčkovou,
mouka,
cukr
Komentáře (5)