Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 8 255 kJ / 1 973 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 69,70 g |
Tuky | 87,88 g |
Vláknina | 13,42 g |
Cholesterol | 301 mg |
Sodík | 429 mg |
Sůl | 1,19 g |
Sacharidy | 219,09 g |
Postup přípravy
Krok 1: V míse smícháme tvaroh, mléko, olej a vejce. Do směsi přidáme mouku smíchanou s kypřícím práškem, sůl, pepř a zamícháme.
Krok 2: Rajčata a mozzarellu nakrájíme na menší kostičky, sušená rajčata necháme okapat od oleje a překrájíme na menší kousky, bazalku nasekáme.
Vše zamícháme do těsta. Z těsta utvoříme nižší bochánek, asi 5 cm na výšku. Krok 3: Menší plech nebo kulatou formu vystříkáme olejem a vložíme bochánek, který také na povrchu postříkáme olejem.
Pečeme v troubě předehřáté na 180°C asi 35-40 minut.
Upečený bochánek necháme chvíli zchladnout na mřížce a pak nakrájíme na plátky.
Podáváme se zeleninovým salátem nebo jako přílohu ke grilovanému plátku masa nebo grilované zelenině.
Nejlépe chutná ještě trochu vlažný.
Vše zamícháme do těsta. Z těsta utvoříme nižší bochánek, asi 5 cm na výšku. Krok 3: Menší plech nebo kulatou formu vystříkáme olejem a vložíme bochánek, který také na povrchu postříkáme olejem.
Pečeme v troubě předehřáté na 180°C asi 35-40 minut.
Upečený bochánek necháme chvíli zchladnout na mřížce a pak nakrájíme na plátky.
Podáváme se zeleninovým salátem nebo jako přílohu ke grilovanému plátku masa nebo grilované zelenině.
Nejlépe chutná ještě trochu vlažný.
Zveřejněno 18. 7. 2018
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Bochánek vhodný k salátům a letnímu grilování
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/DLMq
Moje poznámka
Bochánek vhodný k salátům a letnímu grilování
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/DLMq
Nejnovější recepty
Vepřová pěna z domácí vepřovky
Přidáno před 13 hodinami
Vepřový chalupářský guláš s vejcem a opečeným párkem
Přidáno před 15 hodinami
Bábovka z karamelového Salka
Přidáno před 16 hodinami
Hořčice z cukety
Přidáno před 16 hodinami
Fettuccine ve smetanové omáčce s krémovými žampiony a kuřecím masem
Přidáno před 16 hodinami
Piškotové řezy s džemem, mascarpone krémem a šlehačkou
Přidáno před 22 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Tvarohová bábovka od Dity P.
chameleon před 16 minutami
Besan barfi (indický dezert z cizrnové mouky)
AndreaMachacova před 11 hodinami
Snadná vaječná pomazánka
Topmoni před 13 hodinami
Buchtičky s krémem
vercuchle před 13 hodinami
Babiččiny blbouny
MarieBrozova před 14 hodinami
Minipizzy jedna radost
vladhn před 14 hodinami
Cuketová krémová polévka
eva.kortanova.ez@volny.cz před 15 hodinami
Croissanty s nuttelou
hustaliska před 16 hodinami
Linecké sušenky
Mummy46 před 16 hodinami
Ovocný tvarohový koláč s drobenkou
GabinaMraz před 17 hodinami
Tématické fráze:
bochánek z kypřícího prášku recept,
bochanky z kypriciho prasku,
bochánky kypricim praskem,
bochanky mozzarella
Suroviny:
tvaroh měkký,
olej olivový,
mléko,
vejce,
sůl,
pepř,
mouka hladká,
kypřící prášek do pečiva,
rajče,
rajče sušené v oleji,
sýr mozzarella,
bazalka čerstvá,
olej
Komentáře (7)
Jo, ten čas pečení se může trochu lišit, každá trouba peče jinak