Suroviny pro 4
4
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 19 398 kJ / 4 636 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 28,64 g |
Tuky | 437,77 g |
Vláknina | 17,50 g |
Cholesterol | 401 mg |
Sodík | 8,04 g |
Sůl | 20,00 g |
Sacharidy | 136,66 g |
Postup přípravy
Krok 1: Sušené jablká namočíme na 12 hod do vody.
Krok 2: Na masle skaramelizujeme cukor. Pridáme jablká aj s vodou, v ktorej sa máčali, vložíme slaninu vcelku a pomaličky na slabom ohni 1 hod dusíme. Kontrolujeme, či netreba podliať.
Krok 3: Potom vložíme na kocky nakrájané zemiaky, prilejeme pol hrnčeka vody, osolíme (ja nesolím, slanina je slaná dostatočne) a dusíme domäkka.
Krok 4: Slaninu vyberieme a narežeme na plátky.
Krok 5: Mäkké zemiaky dáme na taniere a obložíme plátkami slaniny.
Zveřejněno 14. 1. 2019
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Aargauské brambory se sušenými jablky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/RGZw
Moje poznámka
Aargauské brambory se sušenými jablky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/RGZw
Nejnovější recepty
Kedlubnová polévka
Přidáno před 6 hodinami
Pavučinkový makový závin.
Přidáno před 17 hodinami
Pizza Valencia
Přidáno před 21 hodinami
Kuře na šalvěji pečené v mléce
Přidáno 2. 5. 2025 11:01
Gravlax vejce
Přidáno 1. 5. 2025 19:16
Cuketové válečky ve slanině
Přidáno 1. 5. 2025 09:43
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Rychlá ořechová bábovka
Anna.Milkova před 14 minutami
Obyčejný hlávkový salát s obyčejnou zálivkou od babičky
Missa25 před 21 minutami
Kefírové lívance II
vavravictoria1 před 33 minutami
Klasická koprová omáčka s vejcem
frantisek66 před 1 hodinou
Hamburská vepřová kýta
Pisarak před 1 hodinou
Vepřová kotleta s houskovým knedlíkem
Pisarak před 1 hodinou
Toskánský bůček
poirotka před 2 hodinami
Vajíčková tlačenka
pavelcicha před 2 hodinami
Zadělávaná mrkev s hráškem
Mimino před 3 hodinami
Tématické fráze:
co se sušenými jablky
Suroviny:
brambory,
jablko,
slanina,
máslo,
cukr krystal,
sůl
Komentáře (8)
Pak břinkla poklička: "Ty si děláš prču, že!"
Potom vyzobala akorát maso...
(ale Ona nemá ráda ani např. povidlovou omáčku s uzeným)
***
První polovina surovin byla z vlastních zdrojů
Vaření bylo jedno velké překvapení:
Po půldni ve vodě byly křížaly skoro jako bláto, ale vařením zpevnily
Vyuzený bok (nevařený) byl jak máslo a po uvaření také zpevnil
Až při vaření jsem přihodil pár poněkud přesušených trnek a nakonec byly OK
Život mě naučil, že asi 30% úspěšného jídla tkví v jeho vhodné prezentaci
Toto kdyby, s nějakým uvěřitelným příběhem, nabídli na velkokarlovickém gastro festivalu, tak jim lidi urvou všechny ruce
***
No, snědl jsem to...
Vyzkouším, až budu "slaměný" vdovec