Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Celer pečený s červenou řepou

Hodnocení receptu je 4,6 (6×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Johanka128 Johanka128

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie317 kJ /
76 kcal
Bílkoviny4,05 g
Tuky0,81 g
Vláknina12,15 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 248 mg
Sůl0,54 g
Sacharidy7,02 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Červenou řepu a celer okrájíme a nakrájíme na hranolky. Do mísy dáme nakrájený celer a zakapeme ho citronovou šťávou. Promícháme a necháme 10-15 minut odležet. Krok 2: K celeru přidáme červenou řepu, osolíme, okmínujeme, zakapeme olivovým olejem a promícháme. Krok 3: Vysypeme do zapékací mísy (můžeme ji předem vytřít olejem) a dáme péct do trouby vyhřáté na 180 - 190 stupňů. Krok 4: Pečeme, než je zelenina měkká. Každých cca 20 minut ji promícháme. Krok 5: Podáváme samostatně, s bramborovou kaší nebo jako přílohu.

Zveřejněno 26. 4. 2019

Poznámka autorky Johanka128

Vynikající a chutné, dcera se mohla ujíst.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/0ZmN

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/0ZmN

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (6)

Presne tento recept som mala opísaný z nejakej knihy. Dlho som rozmýšľala, lebo tepelne upravený zeler nie je moje hobby. :-D:-D:-D Zvažovala som použiť stopkový zeler, ale napokon z toho zišlo. Som rada, že si recept pridala. ;-)

tejaja: Já můžu kořenovou zeleninu v jakékoli úpravě, nevadí mi vařená ( dcera to má po mně - vždy jsme z hotového vývaru vylovily veškerou zeleninu včetně cibule a máálem jsme u cedníku popraly....), ale Tvůj nápad nastrouhat do talíře do polévky syrovou mi přijde:yes::yes::yes::-K

Eja57: Toto robil môj manžel, keď som to prvý raz videla, musela som von predýchať to. :-D Potom som mu to zarazila, jedol to pekne v polievke, to mi nevadilo. :-D:-D:-D Len tá kopa varenej koreňovej zeleniny...:-D:-D

Tématické fráze:
celer s červené řepy, červená řepa s celer, pečený celer, zapeceny celer s cervenou repou, cervena repa s celerem, karbanátky z červené řepy, celeru, celer, červená řepa,, cervena repa kuchařka pro dceru, zelí s repou a celerem, červená řepa a celer recepty, celer a červené řepy, recept červená řepa a celer, celer s červenou řepou, celer a červená řepa recepty

Suroviny:
řepa červená, celer, šťáva citronová, sůl, olej olivový, kmín mletý

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu