Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Broskvová kojenecká přesnídávka

Léto a podzim na zahradě nám přináší mnoho ovoce, které je potřeba zpracovat. Pro naše nejmenší je výhodné si ovoce uchovat v podobě dětské přesnídávky. Příchutě mohou být jednodruhové nebo můžeme ovoce různě zkombinovat.

Hodnocení receptu je 4,5 (25×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

lidka58 lidka58

Snadný

Doba přípravy 110 min Doba přípravy: 60 min Doba tepelné úpravy: 50 min

110 min (60 min příprava + 50 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 dávka

16 skleniček o objemu 0,2 l

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie10 677 kJ /
2 552 kcal
Bílkoviny20,32 g
Tuky5,24 g
Vláknina25,80 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 110 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy593,00 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Broskve omyjeme, oloupeme a vypeckujeme. Krok 2: Připravené broskve nakrájíme na kousky a vaříme v 1 litru vody asi 30 minut. Krok 3: Poté přidáme cukr, který necháme za stálého míchání rozpustit. Rozmixujeme tyčovým mixérem na jemné pyré. Krok 4: Ve zbývající vodě (250 ml) rozmícháme pudinkové prášky. Nalijeme do pyré a povaříme ještě asi 5-10 minut. Krok 5: Horkou přesnídávku plníme do čistých skleniček. Očistíme sklenicím hrdla a uzavřeme je čistými víčky. Zavaříme na 80 °C asi 10 minut, aby se víčka zatáhla.

TIP: Ovocné kůže pro děti

Zveřejněno 22. 8. 2013

Poznámka autorky lidka58

Místo broskví lze použít i jiné ovoce, já dělám také meruňkovou, banánovou nebo broskev a banán, meruňka a banán, meruňka a jablko. Dcerám ji dávám od 4. měsíce jako kupované, jen meruňku až od 6 měsíce. Z tohoto množství je cca 16 skleniček od výživ.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/kgox

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/kgox

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (38)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

Dělám již čtvrtý rok a je vynikající. Dětem moc chutná. U nás doma se cukru ani pudinku nebojíme, všechny děti jsou zdravé a krásně prospívají. Děkuji moc za recept. :-K

Vyzkoušela jsem Váš recept a přesnídávka je výborná! <3:yes: moc Vám děkuji za recept :-K
PS: z těch špatných komentářů si nic nedělejte ;-)

Nezlobte se na mě, ale na tohle se dá napsat pouze fuj!. To si už můžete koupit jakýkoli hnus z obchodu. Proč to tolik sladíte a proč tam dáváte ten pudink? Stačí svařit jen broskve bez přidané vody a následně rozmixovat. Nic víc není třeba. Děláte stejnou hrůzu, jako výrobci, kteří chtějí ušetřit, proto to ředí a následně zahušťují. Oni jsou motivováni ziskem, ale proč to děláte vy?:-((:no:

Omega: Proc to paní tak hanite :-O ? Možná děláte presnidavku jinak, to vam nikdo nebere,ale snad lze příspěvek napsat slusne a bez ponižování. Já tohle vyjdrovani nikdy nepochopím :-(.

Výborná, jako z obchodu, ale určitě zdravější, doporučuji ;)

Jarda2008: Tak to jste asi prehnal,na teto presnidavce neni nic spatneho.A tolik palecku dolu,to neni vubec potreba.:-(:-((

Také dělám jahodovou a banánovou:-D

Martina Voborníková 4. 8. 2016 12:53
Výborná. Můj syn nepoznal rozdíl mezi kupovanou a to chce jen kupované. :-p

Eva:v mikrovlnné troubě jsem zavařela pouze okurky. Přesnídávky jsem otáčela dnem vzhůru a pokud nechytlo víčko dala jsem to zavařit na chvíli do trouby.

Satanica:stačí a pokud víčko nechytlo dala jsem to zavařit na chvíli do trouby.

Prosím o radu... mám asi jen 6 skleniček, můžu to nějak zavařit v mikrovlnce???

Tak to musím hned vyzkoušet :yes:
Malé děti už sice nemám, ale 16-letá dcera přesnídávky miluje ;-)

Zrovna jsem uvařila první dávku,ale broskve pustí docela hodně šťávy, pro začátek dávám cca 1 dcl vody a vanilkový cukr domácí výroby:-p
Ve druhé várce přidám banány;-)Pudink nedávám, sterilované přesnidávky vydrží takhle i víc než jednu sezónu.:-)Když byla dcera mladší,dávala si ji zamrazit a měla dřeň:yes:

Pokud bych chtěla vynechat pudink, tak stačí bez vody nebo méně vody?
Je nutné to zavaření? Nemám zavař. hrnec. Nestačí jen otočit dnem vzhůru?

Satanica: Vynechte jak pudink, tak cukr. Pokud ještě horké naplníte do skleniček a zavíčkujete, tak svařovat nemusíte.

broskve mám nachystané a jdu na to. Dělala jsem je synovi, když byl malý, teď si nachystám přesnídávku pro svoji ještě nenarozenou holčičku, tak snad se povede:-pwww.toprecepty.cz

broskve mám nachystané a jdu na to. Dělala jsem je synovi, když byl malý, teď si nachystám přesnídávku pro svoji ještě nenarozenou holčičku, tak snad se povede:-pwww.toprecepty.cz

Tématické fráze:
broskvová přesnídávka, broskvova presnidavka recept, domácí broskvová přesnídávka, broskvova domaci presnidavka, recept na broskvovou přesnidávku, broskvová přesnídávka s pudinkem, přesnídávka broskvová, presnidavka z broskvi, broskvová přesnídávka bez cukru, přesnídávka z broskví recept, broskvová přesnídávka recepty, broskvová přesnídávka bez pudinku, dětská výživa z broskví recept, broskvová výživa, recept na dětskou broskvovou přesnídávku, recepty na dětské broskvové přesnidávky, domácí přesnidávka broskvová, broskvová přesnídávka pro kojence, broskvová výživa recept, domácí kojenecké přesnídávky

Suroviny:
broskve, voda kojenecká, cukr krupice, pudinkový prášek

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu