

Domácí jablíčková přesnídávka
Suroviny
- jablka 5 kg
- cukr 800 g
- voda 2,5 l
- vanilkový pudingový prášek 3 ks
Postup přípravy receptu
Jablka zbavíme jádřince a oloupeme. Nakrájíme je na malé kostičky, které vložíme do hrnce s vodou. Jablka povaříme, dokud nebudou měkká.
Mezi tím si puding rozmícháme v trošce vody. Jablka přecedíme a vodu z jablek přimícháme k pudingu. Ten ihned začne houstnout. Přidáme jablka a směs rozmixujeme.
Plníme do zavařovacích sklenic, které sterilizujeme cca 20 min.
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Domácí jablíčková přesnídávka
-
Libi se mi vaše recepty
-
Zkuste jenom rozvařit jablka a přidat trochu medu.
-
hmmm
-
my to děláme bez cukru ale přesnídávka je dobrá jakákoli
-
Když byla dcera malá, taky jsem je dělala,ale bez pudinku. Syrové jablíčka jsem očistila a rozmixovala,přidala vanilkový cukr pro vůni, trošku osladila a sterilovala.Vydržely hodně dlouho.