Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 12 763 kJ / 3 051 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 103,75 g |
| Tuky | 248,50 g |
| Vláknina | 11,00 g |
| Cholesterol | 441 mg |
| Sodík | 7,75 g |
| Sůl | 19,00 g |
| Sacharidy | 94,25 g |
Postup přípravy
Zapékací mísu obložíme anglickou slaninou, na dno dáme vrstvu brambor, posolíme a okořeníme, zakryjeme šunkou a posypeme nastrouhaným sýrem a opět opakujeme vrstvení. Horní vrstva končí sýrem. Krok 2: Anglickou slaninu překryjeme, zatížíme talířkem a v předehřáté troubě pečeme asi hodinu při 170 °C dozlatova.
Zveřejněno 5. 10. 2019
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Brambory zapečené v župánku z anglické slaniny
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/k3p6
Moje poznámka
Brambory zapečené v župánku z anglické slaniny
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/k3p6
Nejnovější recepty
Těstovinové vafle jako příloha
Přidáno před 3 hodinami
Kuře na paprice podle Zdeňka Pohlreicha
Přidáno před 5 hodinami
Domácí veka
Přidáno před 17 hodinami
Jihočeská zelná polévka
Přidáno před 18 hodinami
Pórkový salát s vejci a jogurtovou zálivkou
Přidáno před 23 hodinami
Mrkvové lívanečky s borůvkovou omáčkou
Přidáno 27. 12. 2025 13:05:29
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Vydatná vločková polévka s česnekem
Janousek před 7 minutami
Slepice na paprice
vladhn před 26 minutami
Medovníkové koule
milhausz1984 před 35 minutami
Vánoční cukroví - křehké vanilkové rohlíčky
milhausz1984 před 35 minutami
Kynuté knedlíky z domácí pekárny (i pro začátečníky)
Rebeca před 42 minutami
Lázeňské rohlíky
kunananuk před 48 minutami
Knedlík z domácí pekárny
Rebeca před 48 minutami
Chutné vafle
GitaV před 1 hodinou
Sedlácké fondue
vitula1 před 5 hodinami
Jemné domácí houskové knedlíky
Pecenesele před 17 hodinami
Tématické fráze:
anglická slanina recept,
brambory s anglickou slaninoů,
zapečené brambory na slanině,
zapečené brambory
Suroviny:
brambory,
slanina anglická,
sýr tvrdý,
šunka,
sůl,
pepř,
paprika,
Komentáře (14)
Dodala bych k Eje57: francouzské brambory na neděli
Eja57: maris:
No, rcp jsem otevřel až po vašich komentářích, neb mně se spíše otevírá kudla v kapse když vidím v názvu župánky či kabátky...
...ale jinak to má chlapec pjééékne
pavelk:
"Horní vrstva končí sýrem. ... Anglickou slaninu překryjeme, "
Nebylo by lepší: Anglickou slaninOu překryjeme,..., he