

Zapečené brambory s kyselým zelím a anglickou slaninou
Suroviny
- asi 4 velké brambory
- 1 sáček kyselého zelí
- asi 20 dkg anglické slaniny
- 1 větší cibule
- 1 smetana ke šlehání
- sůl
- pepř
- drcený kmín
Postup přípravy receptu
Brambory nakrájené na plátky naskládáme do vymazaného pekáče. Osolíme,opepříme a posypeme drceným kmínem.
Brambory posypeme na plátky nakrájenou anglickou slaninou, na slaninu navršíme kyselé zelí, které jsme nakrájeli na kratší kousky, na zelí dáme nakrájenou cibuli, na cibuli opět dáme vrstvu nakrájených brambor, které opět posolíme,opepříme a posypeme drceným kmínem.
Polijeme smetanou a dáme do trouby zapéct do zlatavé barvy.
Poznámka od kuchařky
Jako ozdobu i doplněk jsme si dali červenou řepu.
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Zapečené brambory s kyselým zelím a anglickou slaninou
-
tak to velice dobré, já tam přidávám ještě trochu paprikových klobásek, je to pikantnětší a úžasně " žravé "
-
No, dnes jsem to zkusila,ale z párků a šlehačkou a taky fajn
Ale,řekla bych ,že je lepší ty brambory předvařit! -
Vyzkoušela jsem a musím říct,že je to výborné jen se po tom zaprášilo.
-
To kyselé zelí se dává neuv
ařené,jen se vysype z pytlíku....
-
Muzete mi ted poradit jak mam uvarit kysele zeli z pytliku?nikde neni napsana priprava a zeli varim poprve,jak dlouho se vari a co k tomu mam pridat?? Dekuji predem za odpoved.
-
pomáhal jsem a dělal to s mamkou ..je to dobré a moc plus bodík
-
přidávám do oblíbených a vyzkouším
+bodík
-
No, já dnes vařím obdobu tady toho jídla, ale s hlávkovým zelím, osmaženou cibulkou a uškvařenou slaninou. Jsme po obědě a bylo to skvěléé! Takže myslím, že tohle bude taky fajn