Švýcarské vánoční cukroví bez mouky - Brunsli

casino Kuchař:

Cukroví , Pečené 6 názorů

56

Suroviny

2 bílky (raději menší)
250 g moučkového cukru
špetka skořice
250 g mletých mandlí
100 g čokolády na vaření (nastrouhané)
krystalový cukr (na podsypání)
Recept si zatím oblíbilo 6 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Těsto nemá být řídké, má jít rozválet!

  2. Z bílků ušlehaný sníh ochutíme špetkou skořice, případně i tlučeným hřebíčkem, po částech vmícháme cukr a posléze mandle a čokoládu. Podle potřeby zahustíme mandlemi.

  3. Těsto vyválíme na vrstvě krystalu na tloušťku do 1 cm.

  4. Vykrájíme tvary a kousky uložíme na papír, "krystalovou" stranou nahoru.

  5. Necháme několik hodin sušit a potom prudce pečeme asi 5 minut v troubě rozpálené na min. 230°C. Zvenku mají být korpusy křupkavé a uvnitř vláčné. Pečeme-li při nižší teplotě, pak je cukroví tvrdé. Také při pečení nemá změnit barvu (zesvětlat), to znamená příliš dlouhé pečení.

  6. Skladujeme v suchu.

Poznámka

Zdroj: LABUŽNÍK, upraveno

Pokud jste uvařili, jídlo vám chutnalo a napíšete to do komentářů, tak se asi neurazím…

Pokud jste uvařili, jídlo vám nechutnalo, napište to do komentářů; já se neurazím a ostatním tím jen posloužíte…

Pokud se vám recept líbí a dáte mu bod, tak je zbytečné to psát do

komentářů…

Pokud se vám recept nelíbí, klidně napište proč. Vaše připomínky zvážím a recept případně doplním, opravím, či vymažu…

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Sdílet na Facebooku Poslat emailem

Recept sdílelo již 10 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Švýcarské vánoční cukroví bez mouky - Brunsli

Přidat komentář

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Zapomněl/a jsem heslo